Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG!

Citiți joi în ZdG!

Din ediția din 25 noiembrie a ziarului de gardă cititorii vor afla unde este votul electronic din Consiliul municipal Chișinău. Deși au fost investite 1,2 milioane de lei în echipament și soft, iar sistemul de vot electronic este pe deplin funcțional, la cinci de la instalarea acestuia în sala de ședințe a Consiliului municipal Chișinău, consilierii continuă să voteze prin ridicarea mâinii.

În numărul de mâine citiți despre situația agricultorilor care s-au pomenit în imposibilitatea de a-și realiza recolta de mere după ce autoritățile nu au încheiat niciun acord cu Rusia, piața de desfacere tradițională pe care au mizat. Totodată, aflați și recomandările în acest sens ale autorităților pentru agricultori.

Din numărul de joi al Ziarului de Gardă aflați detalii din nota informativă a Serviciului de informații și Securitate, prin care procurorului general suspendat Alexandru Stoianoglo ar fi fost informat despre faptul că președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Dorel Musteață, și membra CSM,  Nina Cernat, ar fi dobândit bunuri a căror valoarea ar depăși substanțial veniturile declarate ale acestora.

Tot în Ziarul de Gardă de mâine aflați despre cum a reușit Marina Tauber, candidata Partidului Șor la funcția de primar al municipiului Bălți, să câștige detașat primul tur al scrutinului electoral. 

La rubrica exclusiv, am pregătit un interviu cu noua Ambasadoare a Suediei în R. Moldova, Katarina Fried, în contextul Zilelor de combatere a violenței asupra femeilor, despre cum este promovată și respectată egalitatea de gen, dar și cum este combătut abuzul asupra femeilor în Suedia. 

În ediția de joi, citiți un material despre fotbal, miliarde și separatism. Despre cea mai titrată echipă de fotbal din lume, Real Madrid, care a ajuns în aceste zile la Chișinău, dar și despre Sheriff Tiraspol, echipa din regiunea transnistreană, cu care urmează să joace în această seară.

Actual: Klaus Iohannis și Maia Sandu, la Palatul Cotroceni: România a demonstrat că rămâne mereu aproape de R. Moldova / Contăm pe vocea României în UE

Anchete: Unde-i votul electronic din Consiliul municipal Chișinău?

Dosar: SIS l-ar fi informat pe Stoianoglo că o membră a CSM și președintele interimar al acestuia ar fi dobândit bunuri, valoarea cărora ar depăși substanțial veniturile declarate

Reporter Special: Merele de la marginea livezilor: „Mi se rupea inima în 7 bucăți când mă uitam ce mere duc la suc”

Exclusiv: Oamenii se vor adresa cu respect autorităților publice atunci când vor avea încredere în stat

Trăind de Gardă: „Egalitatea în obiectiv”. De ce este important să vorbim despre egalitatea de gen

Sănătate: Ilustrul cardiochirurg, profesor universitar, Anatol Ciubotaru la 70 de ani

Realitatea: Surpriză electorală la Bălți: Marina Tauber și Nicolai Grigorișin se vor confrunta, în turul II de scrutin, pentru fotoliul de primar

Impact: Falsificatorii de certificate de vaccinare împotriva COVID-19 Dosare penale, anchetă internă și tăcerea Ministerului Sănătății

Între Est și Vest: Fotbal, miliarde și separatism. Cea mai titrată echipă din lume – pentru prima dată în R. Moldova

Editorial: Împreună oprim acum violența împotriva femeilor și fetelor

Petru Grozavu: R. Moldova, plină de partide și de sărăcie