Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG

Citiți joi în ZdG

În acest număr al ZdG, citiți despre cum o porțiune de drum care leagă satele Valea Florii și Cărpineanca din comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești, arată la trei ani distanță de la asfaltare, ca după război. Asta în timp ce autoritățile și un producător agricol din zonă dau vina unul pe altul în legătură cu calitatea proastă a drumului. 

Tot mâine citiți o analiză a dosarelor de rezonanță privind furtul miliardului, dar și un reportaj despre cum persoanele cu necesități speciale fac față provocărilor de (in)accesibilitate. 

De asemenea, în acest număr al ZdG găsiți un reportaj din UTA Găgăuzia, zonă care a oferit la ultimele alegeri prezidențiale mai bine de 90% din voturi candidatului susținut de PSRM, Igor Dodon. Oamenii ne-au povestit cum văd înfrângerea președintelui în exercițiu, ce îi reproșează acestuia, dar și ce așteptări au de la președinta aleasă – Maia Sandu. 

Interviul din această săptămână îl aduce în prim-plan pe Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, care vorbește despre schimbările de putere din R. Moldova pe care le-a văzut de la începutul mandatului său, despre cum e văzut la București parcursul spre UE al R. Moldova, despre reforma justiției, alegerile din România și revenirea la normalitate în ceea ce privește dobândirea actelor românești.

Actual: Președinta aleasă a R. Moldova despre data inaugurării sale, despre alegerile anticipate, despre prima vizită în străinătate și despre retragerea trupelor străine

Anchete: Drum reparat cu jumătate de milion de lei, plin de gropi. Autoritățile dau vina pe… „mașinile de mare tonaj”

Anchete: Cum au evoluat în ultimul an dosarele de rezonanță privind frauda bancară

Reporter special: Alegătorii din UTA Găgăuzia: „Când a fost Igor Dodon aici, el a spus că Maiei Sandu îi este frică de găgăuzi”

Exclusiv: „Nu judecați Occidentul pentru faptul că R. Moldova nu mai este privită drept poveste de succes”. Interviu cu Ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță

De Gardă: Când bordura e prea înaltă, iar rampa abruptă – cum persoanele cu necesități speciale fac față provocărilor de (in)accesibilitate

Diaspora: Daruri de la moldovenii din America pentru copiii din R. Moldova

Clinica Juridică: Consultările publice – un exercițiu democratic prin care poți discuta cu autoritățile din localitatea ta

Editoriale:

Aneta Grosu: Starea de urgență de pe 10 foi

Petru Grozavu: Dacă nu era Dodon, și Rusia, poate, era altfel

Puteți perfecta un abonament ZdG la orice oficiu poștal, dar și online pe Abonare.md.

În acest an, am lansat și un cont pe Patreon unde cu o o contribuție de 2, 5 sau 10 dolari pe lună puteți pune umărul la supraviețuirea și dezvoltarea jurnalismului de investigație independent din R. Moldova.