Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cine va asigura interimatul funcției…

Cine va asigura interimatul funcției de președinte al CSJ, după alegerea Alionei Miron în funcția de membră a CSM

Captură de ecran/Youtube

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a desemnat-o pe judecătoarea Stela Procopciuc pentru asigurarea interimatului funcției de președintă a Curții Supreme de Justiției (CSJ). Decizia vine în contextul votării președintei interimare a CSJ, Aliona Miron, în funcția de membră a CSM.

Stela Procopciuc, transferată temporar la CSJ de mai puțin de o lună, candidează la funcția de judecător al instanței supreme și a promovat evaluare externă. Aceasta a ocupat funcția de președintă interimară din 11 martie.

Stela Procopciuc este judecătoarea Curții de Apel Bălți din 2007, numită prin decretul președintelui de atunci, Vladimir Voronin. Din noiembrie 2021, a ocupat funcția de vicepreședintă interimară a instanței. Procopciuc a făcut partea din Colegiu civil.

La sfârșitul anului 2023, în urma prelungirii concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la CSJ, Consiliul Superior al Magistraturii a remis Comisiei Vetting încă un candidat, în vederea inițierii procedurii de evaluare. Este vorba despre Stela Procopciuc, care a fost admisă în calitate de candidată din rândul judecătorilor.