Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cine este singurul candidat ce…

Cine este singurul candidat ce s-a înscris în concursul pentru funcția de procuror-șef la PCCOCS

Ion Caracuian este unicul candidat care aspiră pentru ocuparea funcției de procuror-șef în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Actualmente acuzatorul de stat asigură interimatul în fruntea instituției.

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au decis să transmită Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor, pentru evaluare conform criteriilor stabilite, dosarul lui Ion Caracuian în cadrul concursului pentru ocuparea funcției de procuror- șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale.

Din decembrie 2019, șef interimar la PCCOCS este Ion Caracuian, după ce Dorin Compan a fost suspendat din funcția respectivă, în legătură cu efectuarea unui control în cadrul instituției.

Conform declarației pentru 2019, Ion Caracuian a ridicat un salariu de peste 358 de mii de lei. Alți 112 mii de lei, acesta i-a acumulat din activitate didactică și științifică.

Familia Caracuian deține în proprietate o casă, un apartament, două averi imobile, două terenuri agricole și unul intravilan – toate obținute în baza contractelor de donație sau de moștenitor. În 2000, Ion Caracuian Primăria comunei Sângera i-a oferit omului legii un teren pentru construcție.

Familia Caracuian conduce un Nissan, fabricat în 2002, pentru care în 2012 procurorul afirmă că a plătit 10 mii de lei.