Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Procurorul general a numit un…

Procurorul general a numit un șef interimar la PCCOCS

Foto: Cornelia Cozonac

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a numit un șef interimar la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după ce Dorin Compan a fost suspendat din funcția respectivă, în legătură cu efectuarea unui control în cadrul instituției.

Astfel, fotoliul lui Compan va fi ocupat de către Ion Caracuian, procuror-șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale (PG).

„Numirea domnului Caracuian în această funcție are loc ca urmare a sistării executării Ordinului PG din 2 septembrie 2019 cu privire la dispunerea exercitării interimatului de procuror-șef la PCCOCS de către domnul Dorin Compan. Unul din motivele acestei numiri ține de experiența domnului Caracuian în combaterea torturii, în calitate de procuror-șef, componentă determinantă a competențelor PCCOCS”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al PG, Emil Gaitur.

Cât ține de numirea unui interimar la Procuratura Anticorupție, Gaitur a declarat că nu deține informații.

Alexandr Stoianoglo a dispus la 9 decembrie efectuarea a unui control complex în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și PCCOCS. În legătură cu acest control, începând cu ziua de 10 decembrie, șeful PA, Viorel Morari și șeful PCCOCS, Dorin Compan, au fost suspendați din funcție. Potrivit unui comunicat de presă al PG, obiectivul controlului este de a evalua activitatea celor două unități ale Procuraturii

Foto: Cornelia Cozonac