(VIDEO) ”De-aș avea”, de Cătălin Josan. Piesa care a fost cenzurată la ”Potcoava de Aur”

Aceas­tă pie­sa urma să fie inter­pre­ta­tă de Cătă­lin Josan pe sce­na Pala­tu­lui Națio­nal, dacă nu ar fi fost cenzurat, împreună cu Pasha Parfeny, la edi­ția a XI-a a con­cer­tu­lui ”Pot­coa­va de Aur”.

Sursa Video: www.ZdG.md

Chiar dacă nu au urcat pe sce­na „Pot­coa­va de Aur”, Cătă­lin Josan și Pasha Par­feny au sus­ți­nut un con­cert de pro­test în fața Pala­tu­lui Națio­nal din Chi­și­nău.
”Este piesa care ar fi trebuit să o cânt astâzi în scenă. Am vrut să iasă un moment frumos, o combinație între orchestra simfonică, împreună cu Band-ul (n.r. Alex Calancea Band), a unei piese emblematice, scrise pe versuri de Mihai Eminescu. O piesă la care țin foarte mult și regret că n-am putut să o cânt în Palatul Național. Cu siguranță, această piesă se aude de departe, și vreau să vă o dedic cu drag. Se numește ”De-aș avea”, a declarat Cătă­lin Josan în fața mulțimii.


Alex Calancea Band & Catalin Josan – De-aș avea… (Official Video)

Acum câte­va zile, Cătă­lin Josan și Pasha Par­fe­ni au anun­țat că au fost exclu­și de la gala „Pot­coa­va de Aur” din acest an pe motiv că, în ulti­ma peri­oa­dă de timp, au trans­mis în repe­ta­te rân­du­ri mesa­je anti-Plahotniuc. Pe 27 august, curent, în tim­pul con­cer­tu­lui dedi­cat Zilei Inde­pen­den­ței R. Mol­do­va, inter­pre­tul Pasha Par­fe­ny a urcat pe sce­na insta­la­tă în Pia­ța Marii Adu­nă­ri Națio­na­le pur­tând un tri­cou inscrip­țio­nat cu mesa­jul #NuPla­ha, inspi­rat dintr-o cam­pa­nie des­fă­șu­ra­tă în acea peri­oa­dă pe rețe­le­le de soci­a­li­za­re și orien­ta­tă împo­tri­va poli­ti­cia­nu­lui Vlad Pla­ho­t­niuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Iacob Tofan

  11.12.2016

  Despre judecătorii din viața mea

  Prima întîlnire a fost cu judecătoarea Judecătoriei raionale Edineț, D-na Maria Eftodi în anul 2009, în privința legalizării anexei construite la saraiul în care locuiesc și astăzi ( n-a fost legalizat la timpul necesar din cauza
  decesului soției), ce-mi permite să nu ies iarna din camera de locuit direct în omăt. Mi-a refuzat. Cauza – a dorit ceva “la labă”, cum se spune în popor.

  Altă întîlnire a fost cu judecătorul aceleiași Judecătorii Edineț, D-nul Anatolie Rusu. Cu acesta m-am întîlnit din cauza lezării dreptului la muncă, declarat de Constituția RM.

  Prin Hotărîrea de la 20 martie 2013 D-lui a declarat: Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.

  ATENȚIE !!!!!

  Această Hotărîre a fost emisă înainte de “nașterea prematură” a Hotărîrii ANTICONSTITUȚIONALE a Curții Constituționale din 23.04.2013.

  Altă întîlnire a fost de acum la Curtea de Apel Bălți cu o echipă de judecători: Eduard Ababei, Natalia Chircu și Nina Matveeva, care la fel au declarat: Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.

  Această echipă trebuia să prezinte Decizia pe data de 02 iulie 2013, însă ea n-a fost citită deoarece lipsea Preşedintele şedinţei Dl Eduard Ababei. Eu am fost prezent la Curte, iar directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini lipsea.

  Înseamnă că el a fost informat. De aici concluzia: directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini
  pentru a fi informat, pentru a i se îndeplini doleanțele, a mai dat și mită. În zilele noastre judecătorii nu îndeplinesc doleanțele fără a primi “la labă”? NU-I AȘA ?

  Despre acest lucru a fost informată și Curtea Supremă de Justiție. Nici un effect.

  Următoarea întîlnire de acum a fost virtuală la Curtea Supremă de Justiție cu echipă de judecători: Ala Cobăneanu, Tatiana Răducanu și Sveatoslav Moldovan, care la fel au declarat: Constituția RM nu dă dreptul cetățeanului RM la muncă.

  Au mai fost încă doi judecători virtuali, Radu Panțîru de la CEDO, care după acea minciună bîlbîită mi-a respins cererea mea depusă la CEDO, cu un motiv fictive și “principalul judecător”, Nicolae Timofti, care încă la 1 octombrie 2012 și-a bătut joc de Constituție în fața tuturor spectatorilor canalului TV Moldova 1.

  Zece judecători, plus încă nouă de la Curtea Constituțională, care nu respectă Legea Fundamentală a Statului Republica Moldova.

  Deoarece, în fiecare caz eram sigur că dreptatea e de partea mea concluzionez:

  La emiterea deciziilor și hotărîrilor judecătorii noștri nu urmăresc prevederile Legilor, dar, dacă ai dat “la labă” – ai dreptate, altfel – “izvini”.

  JUDECĂTORII reprezintă o altă MIZERIE a societății, iar mizeriile, după cum se știe, se lipesc și se susțin reciproc.

  Judecătoarea Curții de Apel Chișinău Dina Rotarciuc este nemulțumită de pensia care i-a fost stabilită de Casa Națională de Asigurări Sociale.
  Doamnă, eu nu mai am ce spune. Totul am spus timp de peste 20 de luni de zile. Ați călărit destul poporul simplu al Moldovei. Și așa e prea mult în comparație cu cetățenii, care au contribuit mult mai mult prin muncă cinstită la dezvoltarea acestui stat, furat, încătușat de guvernanți și complicii lor.

  Judecătoriile raionale au fost capturate de către PD în ziua suplimentară de scrutin din 28 septembrie 2014.

  De peste 2 ani guvernarea a trecut la regim de noapte. Din acel moment în Moldova totul se face în întuneric. În Moldova e un întuneric total în ceea ce privește guvernarea, CC, CSM, CSJ, CEC și a. m. d.

  Denigrarea Oamenilor care le prevestesc viitor neplăcut tot se face pe întuneric. Denigrarea cuiva accentuiază
  nimicnicia și josnicia denigratorilor.

  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat:

  CAPACITĂȚI: Susținerea și promovarea a tot ce contribuie la îmbogățirea lor și aliaților.

  INCAPACITĂȚI: De a avea soveste și omenie.

  Toate acestea, dar și multe altele, ne conving: sîntem guvernați de niște elemente cu chip de om și suflet de fiare, iar ANIMALELE nici RUȘINE nici SOVESTE N-AU.

  La incapacitățile Demnitarilor de Stat cu timpul s-a adăugat încă o molimă – MINCIUNA.

  Și iată – MINCIUNA ne va fi PREȘEDINTE.

  Tot ce scriu în decursul acestor peste 20 de luni de zile au fost confirmate prin arestarea masivă a judecătorilor și executorilor judiciari ( semn bun ), dezvăluirile făcute de bănuitul Veaceslav Platon, prin numărul exagerat de alegători în listele electorale, sesiunea Parlamentului din 03.10.2016, alegerile prezidențiale – 2016 cu fraude criminale și multe, multe alte fapte.

  Mulțumesc Congresului SUA pentru implicare și celor care au atras atenția Congresului la captivitatea Statului nostru.

  Mulțumesc concetățenilor din Diaspora Occidentală. Am mare încredere în capacitățile lor, calitate care i-a provocat să se rupă de la meleag, de copii și părinți, au fugit de sub guvernarea coruptă și incompetentă.

 2. Iacob Tofan

  Ce am făcut Eu pentru Stat ?
  Ce a făcut Statul pentru Mine ?

  11.12.2016

  Despre capacitățile și incapacitățile Demnitarilor de Stat

  Am început activitatea pedagogică la 20 august 1962.
  Prima specialitate este fizica.
  Activitatea mea poate fi împărțită în 2 părți: prima în perioada sovietică iar a doua – după indepenendență. Î-mi plăcea să cunosc multe și deaceea am participat și la concursul republican televizat “Noi și legea”, unde am avut și un
  premiu.
  În perioada sovietică s-a întîmplat să mi se încalce drepturile, dar am găsit dreptatea.

  În perioada indepenendenței, Demnitarii noștri de Stat ne vorbesc că trăim într-un Stat de Drept, însă într-adevăr trăim într-un Stat, unde dreptatea nu e la fundul mării, dar la fundul oceanului, adîncimea căruia e mult, mult mai mare decît al mării.

  În anul de studii 2009-2010, după ce feciorul directorului L. T. „Mihail Sadoveanu” din or. Cupcini a susținit examenul de bacaulaureat la fizică pe nota 10, ilegal am fost lipsit de jumătate din orele de sarcină didactică. Nefiid lacom, n-am protestat, aveam și pensie.

  Peste 2 ani, exact în ziua împlinirii a 50 de ani de activitate pedagogică, am fost „DECORAT” cu un „şut în fund” de la locul de muncă de către același director, chiar dacă activam cu jumătate de salariu.

  Asta din punctul de vedere al omeniei și legislației.

  Din punctul de vedere al specializării: După o oră academică de frămîntare asupra unei probleme de matematică pentru clasa a 7-a ( D-l director îl înlocuia pe D-l Petre Păgînu ), a intrat în cabinetul de fizică și i-am rezolvat-o eu în cîteva minute.

  Despre legitimitatea „şutului” mi-a răspuns Preşedintele Nicolae Timofti în cadrul emisiunii “Moldova în Direct” cu o minciună bîlbîită, prin care și-a bătut joc de Legea fundamentală a Statului.

  Nicolae Timofti are o pensie de 18 mii de lei și un salariu tot de 18 mii de lei.

  Medalii Timofti a împărțit și la tîlhari. Spre sfîrșit de mandat, el l-a răsplătit cu distincția „Om emerit” și pe subalternul său, Mihai Șleahtițchi – „cel mai abil” cumpărător de autobuze școlare și cel care, timp de mai mulți ani a strîns dijmă din “sector”, promotorul lipsirii de dreptul la muncă a pedagogilor, care au atins vîrsta de pensionare.

  Mai știu, că minciuna spusă bîlbîit a acționat asupra Curții Constituţionale, care după aproape nouă luni de la sesizarea depusă de deputatul Sergiu Sîrbu a “născut” hotărîrea discriminatorie din 23 aprilie 2013, care a
  declarat Constituţională eliberarea din funcție a pedagogilor, care au atins vîrsta de pensionare, contrar Constituției RM în vigoare.

  Aceeași minciună bîlbîită l-a impus pe Radu Panțîru să-mi respingă cererea mea depusă la CEDO, cu un motiv fictiv.

  A început scurgerea celei de a 21-a lună de zile de cînd meditațiile mele despre discriminarea cetățenilor simpli de către Justiție și Legile ei au devenit publice.

  Din cauza INCOMPETENȚELOR personale Demnitarii noștri de Stat susțin HALTURA în toate DEPARTAMENTELE, care-s într-un număr exagerat de mare iar eficiența lor e extrem de mică.

  Exemplu; poliția de frontieră Edineț, CPDOM – nu rezolvă absolut nimic.

  Această susținere a HALTUREI se manifestă prin următoartele:

  1. Prin emiterea Deciziilor, Hotărîrilor și Legilor nechibzuite, care au fugărit și mai fugăresc cetățenii din țară, pe alții îi provoacă la sinucidere, iar cei rămași sînt umiliți.

  2. Demnitarii de Stat au contribuit la furtul banilor din bănci, DEOARECE sînt sub “călcîi “.

  3. Demnitarii de Stat au continuat să “doarmă” și după emiterea Hotărîrii Curții Constituţionale din 04 martie 2016. Am ajuns la rezultatelele dezastruoase la alegerile prezidențiale – 2016. Majoritatea Ambasadelor RM, folosindu-se de
  haltură și beneficiile oferite lor, continuă să “doarmă”.

  4. Demnitarii de Stat nu efectuiază modificări în Legea despre Salarizare. Unii prmesc sute și zeci de mii de lei iar cei de rînd abea să ajungă la 1-2 mii.

  5. Demnitarii de Stat primesc îndemnizații pentru anii munciți în cazul ieșirii la pensie, iar poporul simplu n-are acest drept.

  6. Însfîrșit s-a început modificarea Legii de Pensionare.
  E bine faptul, că toți vor obține dreptul la pensie la aceeași vîrstă, corespunzătoare, aceeași formulă de calcul. Așa am înțeles eu din proiect.
  Însă foarte rău este majorarea vîrstei de pensionare. Și la vîrsta actuală de pensionare foarte mulți nu ajung.

  7. Leul s-a devalorizat cu peste 50 %, inflația a constituit peste 15 %, prețurile medicamentelor, numai ultima vreme, au crescut cu 15 % iar pensiile au fost ndexate numai cu 10 %. Unde-i Legea, Domnilor ?????

  8. Hotărîrile Curții Constituţionale, CEC, CSJ și CSM – rabat politic la comandă.

  Pe viitor ne Va umili și MINCIUNA.

 3. Iacob Tofan

  11.12.2016

  Stimați concetățeni, votanți ai socialistului Igor Dodon !

  Din voie sau din sărăcie, V-ați făcut trădători al MELEAGULUI NATAL.

  Domnilor DEMNITARI !
  Domnilor PROCURORI !
  Domnilor JUDECĂTORI !

  Domnilor, oare nu Vă mustră nici un pic conștiința ultimele evenimente juridice ce se petrec în Republica Moldova? Păcat.

  Ați auzit vorbele spuse D-lui Filip de către D-l Comisar Johannes Hahn ? Ori n-auziți și nu vreți să auziți pe nimeni și nimic ?

  Acestea se referă și la D-voastre.

  Sînt convins, în curînd se va împlini și dorința mea, deoarece “funiile” Vi se scurtează accelerat.
  În curînd “priponul” Vă v-a lovi în frunte.

  Cît nu-i prea tîrziu, CO-REC-TA-ȚI-VĂ măcar spre final !!!!!

  Ve-ți obține careva scutiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *