Principală  —  Ştiri   —   Azi la Chişinău este lansat…

Azi la Chişinău este lansat un nou partid politic

Azi, 5 septembrie, ora 15:00, la Chişinău va fi lansat un nou partid. Anunţul este făcut de Ana Guţu, care a remis presei informaţii cu privire la acest eveniment.

În cadrul unei dezbateri întitulate „Politica altfel: Soluții pentru criza socială, economică și politică din Republica Moldova. Despre necesitatea creării unei noi formațiuni politice de dreapta”, care va avea loc în incinta ULIM, vor participa câţiva politicieni care au fpcut parte din PL, PLR, PLDM, la care se alătură Monica Macovei, europarlamentară, președinta Partidului M10, România.

Moderatorul evenimentului este Gheorghe Şalaru, ex-ministru al Mediului din partea Partidului Liberal. Ana Guţu, care s-a retras cu un an în urmă din PLR, va tine o alocuţiune întitulată „Situația Republicii Moldova în condițiile crizei geopolitice din regiune: criza financiar-bancară, disfuncționalitatea instituțiilor statului, insecuritatea energetică”.

Vitalie Marinuţă, ex-ministru al Apărării din partea Partidului Liberal, va vorbi despre „Sistemul securitar al RM și necesitatea reformării radicale a acestuia în vederea asigurării dreptului la viață decentă a cetățenilor”, iar Dorin Duşceac care întrun singur an a reuşit să reprezinte 3 partide politice, ultima sa poziţie fiind de vice-ministru al Mediului din partea PLDM, va vorbi despre  „Prioritățile politicii externe ale RM, rolul diasporei în democratizarea societății”. Şi Anatol Arhire, ex-parlamentar din partea PL, va vorbi despre „Necesitatea implementării urgente a reformei teritorial-administrative.”

La final va fi data citirii Rezoluția cu privire la crearea Partidului Politic ”Dreapta”.