Principală  —  Ştiri   —   Autocarele și alte mijloace de…

Autocarele și alte mijloace de transport mari nu pot circula prin punctul vamal Palanca

La punctul de trecere Palanca au fost instituite anumite restricții de circulație, informează Serviciul Vamal al Republicii Moldova. Acest fapt vine ca urmare a unor lucrări de reconstrucție care decurg în zonă. Astfel, este interzisă deplasarea unităților de transport care depășesc 3,5 tone, precum și celor care au o capacitate mai mare de 22 de locuri. Aceste mijloace de transport vor fi redirecționate către punctul de trece Tudora. Pentru celelalte tipuri de trasport, punctul de trecere rămâne disponibil și funcțional.

Serviciul Vamal informează că restricțiile vor fi păstrate pe toată durata efectuări lucrărilor de reparație. La moment, datele on-line cu privire la traficul prin punctele de frontieră ale Republicii Moldova arată că media de așteptare a mijloacelor de transport la Palanca este de 20 de minute, în timp ce la alte posturi de la hotarul moldo-ucrainean perioada de așteptare este de la 1 la 10 minute.

Postul vamal „Palanca” este unul dintre cele 14 posture situate la hotarul moldo-ucrainean și este  localizat în partea de est a Republici Moldova, îndeplinind un rol deosebit în tranzitul de pasagerilor și mărfuri.