Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Austria va oferi R. Moldova…

Austria va oferi R. Moldova un grant nerambursabil în valoare de 2 milioane de euro pentru reducerea sărăciei

Sursa: Facebook

Austria va oferi R. Moldova un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 milioane de euro, pentru reducerea sărăciei. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. 

„I-am mulțumit lui Johannes Rauch pentru susținerea necondiționată și suportul continuu acordat țării noastre, pentru frumoasa colaborare pe dimensiunea socială și mi-am exprimat dorința de a continua colaborarea prin noi proiecte de asistență, schimb de experiență și consolidare a capacităților instituțiilor publice din sistemul social”, a declarat ministrul muncii și protecției sociale.

Potrivit ministrului, în cadrul unui nou program țintit să reducă sărăcia, R. Moldova va beneficia de un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 milioane de Euro. Grantul va contribui la: „dezvoltarea măsurilor pentru reducerea și prevenirea sărăciei sau pentru atenuarea consecințelor socio-economice negative ale crizelor multiple pentru persoanele afectate de sărăcie și grupurile vulnerabile, asigurarea disponibilității, accesului, calității și accesibilității serviciilor de îngrijire și sănătate; măsuri pentru incluziunea socială; măsuri pentru promovarea unei vieți independente, fără discriminare pentru persoanele cu dizabilități; revenirea și combaterea violenței de gen; măsuri pentru combaterea sărăciei copiilor și promovarea sănătății și bunăstării copiilor prin îmbunătățirea participării lor materiale și sociale; măsuri pentru securitatea socială a grupurilor vulnerabile și afectate de sărăcie și extinderea sistemelor de protecție socială”, a scris Buzu.