Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac cibernetic asupra Microsoft: Compania…

Atac cibernetic asupra Microsoft: Compania afirmă că în spatele atacului stă o grupare de hackeri sponsorizată de Rusia

Echipa de securitate Microsoft a detectat un atac cibernetic asupra sistemelor corporative pe 12 ianuarie 2024, potrivit unui comunicat al companiei. Microsoft a identificat că în spatele atacului a stat gruparea Midnight Blizzard, cunoscută și sub numele de Nobelium, și afirmă că aceasta este sponsorizată de Federația Rusă.

Potrivit comunicatului, procesul de spargere a conturilor a început la sfârșitul lunii noiembrie 2023. Ulterior, hackerii au accesat un procent foarte mic de conturi de e-mail ale Microsoft, inclusiv ale membrilor echipei de conducere și angajaților din cadrul funcțiilor legate de securitatea cibernetică, juridică și de altă natură, exfiltrând unele e-mailuri și documente atașate.

„Ancheta indică faptul că, inițial, aceștia au vizat conturile de e-mail pentru informații legate de Midnight Blizzard în sine. Suntem în curs de notificare a angajaților ale căror e-mailuri au fost accesate”, se arată în comunicat.

După cum scriu reprezentanții Microsoft, nu există nicio dovadă că gruparea a avut acces la datele clienților, la sistemele de producție, la codul sursă sau la sistemele de inteligență artificială.

Corporația a raportat anterior și alte atacuri ale Midnight Blizzard. Astfel, în 2021, hackerii au efectuat aproximativ 22,8 mii de atacuri cibernetice asupra a 609 companii de tehnologie timp de patru luni, notează Novaia Gazeta Europe.