Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Așa cum a cerut, în…

Așa cum a cerut, în semn de solidaritate cu soțul său, Alla Pugaciova va fi declarată „agent străin”. Rusia anunță că a demarat procedura respectivă

Șeful Proiectului federal pentru securitate și anticorupție, Vitali Borodin, a anunțat că a primit un răspuns din partea Procuraturii Generale la cererea sa de recunoaștere a Allei Pugaciova drept agent străin. Procuratura va cere Ministerului Justiției să lanseze procedura corespunzătoare, scrie Kommersant.

„Am primit un răspuns din partea Procuraturii Generale a Federației Ruse la apelul meu. Procedura de recunoaștere a Allei Pugaciova ca agent străin a început. Procuratura cere Ministerului Justiției să o recunoască pe Pugaciova drept agent străin. Sper că autoritățile de supraveghere vor duce acest caz până la capăt”, a scris Borodin pe Telegram. El nu prezentat niciun document care să confirme spusele sale.

Alla Pugaciova și soțul ei Maxim Galkin (declarat agent străin) au plecat în Israel în primăvara anului 2022. Galkin și-a exprimat public în repetate rânduri dezacordul față de războiul declanșat de Rusia în Ucraina.

Cântăreața s-a pronunțat în mod repetat în mod public împotriva războiului Rusiei în Ucraina.

Printre altele, Alla Pugaciova a cerut încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

Ulterior, ea a transmis un nou mesaj dur împotriva războiului, afirmând că persoanele care o critică din cauza poziției sale față de acesta sunt „sclavi”.

„Dumnezeule! Ce binecuvântare să fiu urâtă de acei oameni pe care întotdeauna nu i-am putut suporta. Dacă le-ar plăcea de mine, ar însemna că am cântat și am trăit degeaba. Motivul este clar. Lasă-i să scrâșnească din dinți”, a scris ea într-o postare făcută pe contul său de Instagram.

„Au fost iobagi, au devenit sclavi”, a subliniat ea cu majuscule în încheierea mesajului. Nu este clar dacă mesajul acesteia a fost adresat cuiva anume, ea fiind atacată de mai mulți oficiali și artiști ruși după ce a denunțat războiul din Ucraina.

În septembrie 2022, Ministerul Justiției l-a inclus pe Maxim Galkin în registrul agenților străini.

Ulterior, Alla Pugaciova a cerut, de asemenea, să fie inclusă în acest registru, deoarece „este solidară cu soțul ei”. În decembrie 2023, s-a aflat că Comitetul de Investigații al Federației Ruse nu a inițiat proceduri penale împotriva cântăreței și a soțului ei în temeiul articolului privind discreditarea armatei ruse și a returnat materialele la Departamentul Principal al Ministerului Afacerilor Interne din Moscova. În februarie, deputatul din Kuban al Dumei de Stat, Dmitri Gusev, a cerut Ministerului Afacerilor Interne să verifice dacă este posibilă confiscarea castelului artiștilor, în conformitate cu noua lege privind proprietatea agenților străini.