Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Angajata unui penitenciar și concubinul…

Angajata unui penitenciar și concubinul acesteia ar fi amenințat un om de afaceri cu publicarea unui clip video cu pretinse violuri. Au cerut 5 mii de euro

Sursa: IGP

O angajată a unuia dintre penitenciarele de la Pruncul, Chișinău, a fost reținută de oamenii legii, fiind bănuită într-un dosar de șantajare a unui om de afaceri din Ialoveni.

Potrivit unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată și cei de urmărire penală a Inspectoratului Național de Investigații (INI), de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”, au reținut doi concubini și o altă femeie, complice în șantajarea omului de afaceri.

Mai exact, începând din august 2023, cei trei l-ar fi amenințat pe bărbat că dacă nu le transferă suma de 5 000 de euro, ar fi urmat publicarea pe rețelele de socializare a unor înregistrări video în care cele două femei ar fi fost violate de către acesta.

„Așa cum bănuiții nu renunțau la amenințarea cu răspândirea acestor informații false, victima i-a denunțat autorităților. Potrivit probelor, aceștia îi abordau și pe alți oameni de afaceri, cu folosirea aceleași scheme infracționale. În context, oamenii legii îndeamnă potențialele victime, să depună plângeri la autorități”, notează IGP.

Reținerea concubinilor a avut loc la revenirea lor din Italia, de unde îl șantajau telefonic pe bărbat, după ce concubina venise în vizită la partener. Cei trei au vârste de 29, 34 și 40 de ani, iar pe bărbatul șantajat îl cunoșteau pentru că sunt din același sat și „are activitate economică cu venit sporit”.

Cea de-a doua femeie este cercetată în libertate, pentru că cooperează cu oamenii legii. Bănuita reținută este angajata unui penitenciar de la Pruncul, Chișinău, iar temporar își are suspendate raporturile de serviciu.

Urmează ca procurorii PCCOCS să cerceteze probele existente, inclusiv cele ridicate în cadrul perchezițiilor de comun cu ofițerii INI și angajații „Fulger,” pentru determinarea necesității aplicării arestului în privința acestora. Investigațiile continuă, timp în care bănuiții beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.