Principală  —  Ştiri   —   Ambasada R. Moldova în SUA…

Ambasada R. Moldova în SUA va elibera pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit al lui Ștefan Sprincean

Foto: gofoundme.com

Biroul de presă al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a confirmat decesul lui Ștefan Sprincean, fiul avocatei Natalia Sprincean. Ambasada Republicii Moldova în SUA urmează să elibereze pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit al bărbatului de 28 de ani, care a murit după ce a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud.

Adresăm sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor. Ambasada Republicii Moldova la Washington DC este în contact permanent cu autoritățile americane, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun. La moment urmează să fie eliberat pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit”, se arată în comunicatul emis de MAE.

Ștefan Sprincean, fiul avocatei Natalia Sprincean, a decedat în urma unui atac de cord. Uniunea Avocaților din R. Moldova anunță că acesta ar fi fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud. Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat despre acest caz și cere ajutor pentru familia bărbatului de 28 de ani.

Pe platforma internațională de fundraising gofoundme.com, internauții au colectat circa 46 de mii de dolari, banii sunt colectați pentru costurile funerare și transportul trupului neînsuflețit.

Organizatorii campaniei de colectare menționează: „Ștefan și fratele său Max au venit în America din Moldova când erau doar niște adolescenți. Căutau o viață mai bună. Restul familiei lor a rămas în Moldova (…) Pe 7 aprilie 2024, Ștefan se afla într-o benzinărie și ni s-a spus că se certa cu un angajat (nu s-au dat detalii despre ce anume), iar polițiștii au intrat și l-au electrocutat pe Ștefan. Ceea ce i-a provocat un atac de cord. O situație foarte nefericită și care putea fi evitată. Suntem profund îndurerați de faptul că aceasta i-a luat viața.