Principală  —  Ştiri   —   Fiul unei avocate din R.…

Fiul unei avocate din R. Moldova a decedat în SUA. „A fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud”, anunță Uniunea Avocaților, care cere ajutor

Foto: gofoundme.com

Ștefan Sprincean, fiul avocatei Natalia Sprincean, a decedat în urma unui atac de cord. Uniunea Avocaților din R. Moldova anunță că acesta ar fi fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud. Uniunea Avocaților din Republica Moldova a anunțat despre acest caz și cere ajutor pentru familia bărbatului de 28 de ani.

Fiul doamnei Sprincean, Ștefan, în vârstă de 28 de ani, stabilit în Statele Unite ale Americii, a decedat ca urmare a unui atac de cord, după ce a fost electrocutat de polițiști în urma unor altercații într-o benzinărie din Carolina de Sud. În aceste momente dificile și de mare durere, familia Sprincean are nevoie de ajutor pentru a face față cheltuielilor de înmormântare și repatriere a corpului neînsuflețit. Solicităm respectuos tuturor celor care sunt disponibili și doresc să acorde ajutor familiei Sprincean, să transfere după putință și după posibilități atât cât Vă lasă inima. Îndemnăm colegii avocați, avocați stagiari, dar și toți oamenii de bună credință, să dea dovadă de compasiune și solidaritate în aceste momente atât de grele și dureroase pentru familia Sprincean”, anunță Uniunea Avocaților din Republica Moldova, într-un comunicat de presă.

Banii pot fi tranferați pe contul bancar de mai jos:

  • Beneficiar: Sprincean Natalia
  • IBAN: MD32FT225980100321237498
  • Cod fiscal: 0992608440527
  • Banca beneficiară: FinComBank S.A., suc. nr. 1, Chișinău

Pe platforma internațională de fundraising gofoundme.com, internauții au colectat circa 46 de mii de dolari, banii sunt colectați pentru costurile funerare și transportul trupului neînsuflețit.

Organizatorii campaniei de colectare menționează: „Ștefan și fratele său Max au venit în America din Moldova când erau doar niște adolescenți. Căutau o viață mai bună. Restul familiei lor a rămas în Moldova (…) Pe 7 aprilie 2024, Ștefan se afla într-o benzinărie și ni s-a spus că se certa cu un angajat (nu s-au dat detalii despre ce anume), iar polițiștii au intrat și l-au electrocutat pe Ștefan. Ceea ce i-a provocat un atac de cord. O situație foarte nefericită și care putea fi evitată. Suntem profund îndurerați de faptul că aceasta i-a luat viața.