Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   3,5 kg de marijuana, introdusă…

3,5 kg de marijuana, introdusă în țară prin contrabandă în scopul comercializării. Suspecții au fost reținuți pentru 30 de zile

Doi bărbați cu vârsta de 27 ani și 42 ani din municipiul Chișinău au fost reținuți pentru 30 de zile, fiind suspectați că ar fi pus în aplicare o schemă ilegală de introducere prin contrabandă a substanțelor narcotice, a anunțat miercuri, 26 aprilie, Poliția R. Moldova.

„În urma investigațiilor demarate de ofițeri s-a stabilit că unul dintre suspecți s-a deplasat cu propriul automobil în Spania, iar prin intermediul unor complici conaționali, a achiziționat 3,5 kg de marijuana de la dealerii spanioli. Ulterior suspectul a camuflat substanțele narcotice în portierele automobilului și s-a deplasat în Germania. 

În scopul excluderii riscului de deconspirare a infracțiunii, suspectul a contractat un șofer de pe ruta Germania-Moldova pentru a transporta pe platformă automobilul în care se aflau drogurile. 

Potrivit informațiilor operative, la 16 aprilie 2023, ofițerii Direcției Antidrog a INI au descins la postul vamal Leușeni și au reținut cei doi suspecți în momentul preluării mașinii”, se arată într-un comunicat al Poliției R. Moldova.

Astfel, în urma perchezițiilor autoturismului de model BMW, polițiștii au depistat 3,5 kg de marijuana în valoare de aproximativ 800 000 de lei. 

Automobilul de model BMW a fost supus confiscării speciale, iar pe numele suspecților au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile. Polițiștii continuă să efectueze măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și implicarea altor persoane în activitatea infracțională.