(VIDEO) O nouă clonă a ZdG a fost depistată în timpul fabricării

Doi specialişti în comunicare, originari din Ucraina, organizau falsificarea ziarelor la Chişinău. Gheorghe Malic (foto, în stânga), şeful Departamentului de Urmărire Penală din cadrul MAI a declarat astăzi că potrivit planului, alte ziare, inclusiv în limba rusă, urmau să fie flasificate.

Cei doi cetăţeni, împreună cu alte persoane care au contribuit la traducerea, machetarea, tipărirea şi distribuirea ediţiilor-clone, acţionau după un plan bine stabilit. Astfel, clona Ziarului de Gardă era planificată încă din luna februarie.

Cetăţenii ucraineni închiriau un apartament în Chişinău. Aici au fost găsite mai multe falsuri ZdC, care nu au fost distribuite, precum şi ziarul autentic, ZdG. De asemenea, a fost identificat un fals editoarial semnat de Alina Radu, directoarea ZdG, care urma să fie publicat în curând şi în care se expuneau motivele de ce ziarul fals a fost intitulat ZdC, făcându-se referire la un partid politic.

Conform devizului de cheltuieli, şeful grupului care lucra la editarea unui ziar fals era remunerat cu 3000 de dolari americani, iar în luna mai salariul a fost mărit din cauza regimului de muncă încărcat. În fiecare săptămână uma să apară câte un ziar fals, principalul scop fiind manipularea opiniei publice şi denigrarea imaginii anumitor candidaţi electorali. Potrivit lui Malic, toate aceste acţiuni sunt legate de campania electorală şi totul a fost bine gândit cu mult înainte.

N.D.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Silvera

    “Democrata (Valentina Buliga) sustine ca la sediul formatiunii ar fi parvenit mai multe informatii care demonstreaza ca ziarele false “Timpul Chisinaului” si “Ziarul de Chisinau” au fost fabricate la o tipografie din stanga Nistrului, la comanda comunistilor.
    “In spatele lui Dodon este o echipa de experti din afara care fac tot acest PR negru in campanie”, a declarat, intr-o conferinta de presa, Valentina Buliga.”
    http://stireazilei.md/c-2167-8570,Gazetele-false-FABRICATE-de-comunisti-in-Transnistria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *