Doi tineri, reţinuți pentru că ar fi răpit şi violat o minoră

Oamenii legii au reținut doi tineri, bănuiţi că ar fi răpit şi violat o minoră în vârstă de 13 ani. Indivizii s-au dovedit a fi locuitori ai comunei Băcioi, cu vârstele de 18 şi respectiv 21 ani, iar incidentul ar fi avut loc în noaptea spre 25 decembrie curent, într-o încăpere improvizată pe malul unui iaz din preajma localităţii. Poliţia a fost alertată de către mama victimei, după ce a depistat lipsa ei.

Potrivit datelor acumulate şi declaraţiilor înregistrate în cadrul acţiunilor de documentare a cazului, unul dintre bănuiţi împreună cu alţi trei minori, ar fi răpit victima din satul Mileştii-Mici, raionul Ialoveni, urcând-o în automobil și aducând-o cu forța în Băcioi.

Respectiv, ei ar fi dus minora în „saună” improvizata din apropierea unui lac, ulterior unul din ei i-ar fi furat şi telefonul mobil. În acest context, au fost numite un şir de expertize de specialitate pentru a stabili circumstanţele în care a avut loc incidentul.

Totodată, au fost iniţiate trei cauze penale pentru răpirea unei persoane, viol şi furt, în cadrul cărora se stabileşte vinovăţia celorlalţi trei minori în acest caz. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 6 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *