Principală  —  Investigatii  —  Ancheta   —   Video/ Grădiniță reparată pe bani…

Video Grădiniță reparată pe bani publici – proiect politic al Partidului Șor 

La 3 decembrie 2021, autoritățile locale de le Orhei anunțau că „cea mai mare instituție preșcolară din orașul Orhei a fost dată în exploatare după un amplu proces de renovare – grădinița-creșă „Curcubeu”. Costul lucrărilor se ridică la 20 de milioane de lei, dintre care 16 milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat, prin transferuri către bugetele locale. Restul banilor au fost alocați din bugetele Consiliului Raional Orhei și Primăriei Orhei.

Terenul a fost pregătit cu un an înainte, în decembrie 2020, când deputații Partidului Șor alături de cei ai PSRM, care formau atunci o coaliție neoficială în Parlament s-au întrunit într-o ședință nocturnă în plenul Legislativului, în cadrul căreia au votat mai multe amendamente la Legea bugetului de stat pentru 2021, privind transferurile de la bugetul de stat la bugetele locale. Peste 14 miliarde de lei au fost prevăzute atunci să fie transferate din bugetul de stat, în bugetele locale.

Dintre toate raioanele, Orheiul a primit cea mai mare sumă, peste 550 de milioane de lei, fiind depășit în această privință numai de municipiul Chișinău, căruia i-au fost alocate 2,8 miliarde de lei și de regiunea autonomă găgăuză, care a beneficiat de aproape 600 de milioane de lei. Astfel, deputații Partidului Șor au propus amendamente care le-au oferit finanțare pentru proiecte ce urmau să fie ulterior „motoare electorale”.

Textul integral al articolului îl puteți citi aici: Grădiniță reparată cu bani din bugetul de stat – proiect politic al Partidului Șor. Subsol inundat, miros urât în baie și o firmă a unui exponent al partidului