Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc,…

VIDEO/Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a fost reținut în aeroportul Sheremetievo din Moscova. Declarațiile colegilor de partid

Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE) a anunțat pe rețelele de socializare, în dimineața zilei de 4 iulie, că a fost reținut în aeroportul Sheremetievo din Moscova, Federația Rusă. Acesta, împreună cu Valentina Geamănă, vicepreședinta pe domeniul diasporei al PACE și cu Alexandru Cîrpă vicepreședintele Organizației Teritoriale Chișinău se îndreptau către Sankt Petersburg, unde aveau planificată, la ora 18.00, o întâlnire cu diaspora. Membrii partidului au condamnat acțiunile și au anunțat, într-o conferință de presă, că vor organiza proteste.

Din informațiile oferite în cadrul conferinței de presă, membrii PACE au menționat că toți membrii partidului care au plecat la Moscova aveau toate actele în regulă, sunt vaccinați împotriva COVID-19 și au elefctuat testele Covid. Astfel, aceșștia nu aveau nicio restricțielegată de situația pandemică.

Astfel, colegii lui Cavcaliuc au spus că acesta a fost condus înbtr-o direcție necunoscută de oameni în uniformă care i-au spus că trebuie să îi urmeze pentru a i se adresa o serie de întrebări. De mai bine de trei ore nu se cunoaște despre locul aflării lui.

În acelați timp, Valentinei Geamănă și lui Alexandru Cîrpă li s-au luat actele de identitate și li s-a comunicat că riscă să fie trimiși acasă.

Denis Roșca, cofondatorul și prim-vicepreședintele PACE a menționat că oponenții partidului PACE au început in atac murdar asupra partidului. El spune că pe numele membrilor au fost deschise dosare politice, iar partidului i-a fost îngrădită activitatea. Prin utilizarea resurselor administrative partidului i s-a îngrădit posibilitatea de a-și deschide cont bancar.

„Oponenții noștri politici sunt în panică. Au utilizat resursele lor criminale pentru a induce în eroare autoritățile din Federația Rusă și să-l rețină pe liderul partidului PACE Gherorghe Cavcaliuc. Politicile partidului PACE devin tot mai vizibile și ele măresc bazinul electoral al partidului”, a menționat Denis Roșca.

El a învinuit Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și Blocul electoral Renato Usatîi că folosesc resursele lor pentru a induce în eroare autoritățile ruse.

„Este o obrăznicie. Ei simt că pierd teren și simty că vor sta la închisoare pentru fărădelegile făcute”, au mai menționat membrii partidului PACE.

Aceștia și-au exprimat indignarea în legătură cu situația creată, au cerut eliberarea imediată a lui Gheorghe Cavcaliuc și au menționat că vor organiza proteste la sediul PCRM și a blocului electoral Renato Usatâi, la ambasasa Rusiei, la Ministerul de Externe și la sediul CEC până când nu va fi eliberat Cavcaliuc.