Principală  —  IMPORTANTE   —   Tatiana Molcean, rechemată din funcția…

Tatiana Molcean, rechemată din funcția de ambasadoare, iar o deputată PAS, numită secretară la Cancelaria de Stat

Sursa foto: colaj ZdG

Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova (MEC) și Cancelaria de Stat au noi secretari, iar Tatiana Molcean a fost rechemată din funcția de reprezentantă permanentă a R. Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Geneva, ambasadoare extraordinară și plenipotențiară a R. Moldova în Confederația Elvețiană și prin cumul în Principatul Liechtenstein. Hotărârile au fost aprobate miercuri, 30 august, de către Cabinetul de miniștri.

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Mihai Mîțu, susține că ambasadoarea Tatiana Molcean a fost rechemată din funcție în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă. Pe 26 iulie curent, Ministerul de Externe anunța că Molcean a fost numită în funcția de secretară executivă a Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (UNECE).

Sursa foto: MAEIE

„(…) Se prezintă pentru examinare și aprobare propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene privind rechemarea doamnei Tatiana Molcean din funcția de reprezentant permanent al R. Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Geneva, ambasador extraordinar și plenipotențiar al R. Moldova în Confederația Elvețiană și prin cumul în Principatul Liechtenstein, în legătură cu trecerea la un alt loc de muncă și înaintând astfel președintelui R. Moldova proiectul respectiv”, a declarat Mihai Mîțu, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ludmila Pavlov, șefa Direcției analiză, monitorizare și evaluare a politicilor din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a fost desemnată în calitate de secretar general adjunct al instituției, responsabil pentru integrarea europeană.

„Se propune numirea doamnei Ludmila Pavlov în funcția de secretar general adjunct, responsabil pentru integrarea europeană. Doamna Pavlov este un funcționar public cu multă experiență în cadrul Ministerului Educației și Cercetării, de peste 20 de ani. În prezent este șef de direcție, responsabil de integrarea europeană și managementul politic”, a declarat Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.

Iar deputata PAS Ana Calinici a fost numită în funcția de secretară a Cancelariei de Stat. În prezent, ea este membră a Comisiei juridice, numiri și imunități.

Sursa foto: linkedin.com

„În baza prevederilor legale, se propune numirea doamnei Ana Calinici în funcția de secretar de stat al Cancelariei de Stat din data de 4 septembrie 2023. Doamna Calinici este licențiată în drept, master în dreptul muncii. Parcursul profesional cuprinde activitatea în autoritățile administrației publice centrale în cadrul Ministerului Justiției și Parlamentului R. Moldova. În prezent este deputat, membru al Comisiei juridice, numiri și imunități”, a spus Artur Mija, secretar general al Guvernului.

Miercuri, 30 august, Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință. Guvernul a examinat 26 de proiecte de hotărâre, printre care cel privind modificarea Hotărârii Guvernului nr. 476/2002 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de transportare a produselor petroliere importate.