Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Sandu a discutat despre…

Președinta Sandu a discutat despre acțiunile militare din Ucraina cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare ale PAS și PSRM

În contextul crizei din Ucraina, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această după amiază cu deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Socialiștilor. 

Șefa statului a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități și a îndemnat reprezentanții Parlamentului să se solidarizeze în jurul obiectivului de asigurare a securității cetățenilor Republicii Moldova.

„Responsabilitatea noastră a tuturor este siguranța cetățenilor. Trebuie să descurajăm discursul de ură și de război pentru a nu permite divizarea cetățenilor noștri în acest moment dificil”, a menționat președinta Maia Sandu. 

Deputații urmează să examineze și respectiv să voteze, în procedură de urgență, propunerea Guvernului cu privire la declararea stării de urgență în R. Moldova în legătură cu situația din Ucraina.

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a convocat joi dimineață, 24 februarie, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina.După ședința, șefa statului a anunțat că Guvernul va cere Parlamentului să declare stare de urgență în țară.

Tot președinta Sandu a anunțat a dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat joi dimineață, în jurul orei 05:30, ora Moscovei, începerea unei „operațiuni speciale” în Ucraina. La scurt timp, explozii puternice au început să răsune în mai multe orașe din Ucraina. O explozie puternică a fost raportată în apropierea cazărmii unei brigăzi mecanizate din Odesa, două explozii puternice – la Kiev. De asemenea, explozii au fost raportate și la Kramatorsk, Nikolaev, Berdyansk. 

Publicitate
Publicitate