Principală  —  IMPORTANTE   —   Președinta Maia Sandu i-a conferit…

Președinta Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan: „este un prieten de încredere și un promotor al intereselor țării noastre în instituțiile UE”

sursa: Maia Sandu/ Facebook

Președinta R. Moldova, Maia Sandu i-a conferit „Ordinul de Onoare” eurodeputatului Siegfried Mureșan, președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul UE – Moldova.

„Am acordat această distincție în semn de apreciere pentru susținerea obiectivului nostru de integrare europeană și a eforturilor de consolidare a proceselor democratice în R. Moldova. De mai mulți ani, Siegfried Mureșan este un prieten de încredere și un promotor al intereselor țării noastre în instituțiile Uniunii Europene, iar astfel ne ajută să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii noștri”.

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit miercuri, 1 decembrie, cu câțiva membri ai delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova – eurodeputații Siegfried Mureșan, Ramona Strugariu, Vlad Nistor și Maria Grapini.

Le-am mulțumit pentru tot sprijinul acordat țării noastre de instituțiile europene atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și ca răspuns la criza gazelor. Am vorbit despre prioritățile Republicii Moldova în relația cu UE și le-am transmis că integrarea europeană rămâne o prioritate cheie pentru noi. Cetățenii R. Moldova au dat un semnal puternic că vor să vadă acasă o democrație europeană, iar noi vom continua reformele pentru a asigura acest lucru”, susține Maia Sandu.

Publicitate
Publicitate