Principală  —  IMPORTANTE   —   PDM: „Demisia acestui guvern înseamnă…

PDM: „Demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoţilor de miliarde. Acum mingea e pe terenul noului preşedinte”

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM) consideră că demisia guvernului condus de Ion Chicu înseamnă că „executivul nu va mai fi în slujba hoţilor de miliarde, aşa cum a fost ultimele săptămâni”.

Guvernul Chicu a plecat. Acest Guvern a aprobat toate schemele lui Dodon şi Şor, apoi şi-a dat demisia. Nu înainte de a înlocui toţi secretarii de stat şi şefii oficiilor teritoriale ale cancelariei de stat – cu prieteni ai lui Şor, Sergiu Sîrbu, Nichiforciuc şi Andronachi.

Pe ultima sută de metri, în şedinţa maraton de ieri, acest guvern a decis să îi îndeplinească un ultim hatâr lui Şor şi să aprobe pentru el importul de medicamente neautorizate. Mai exact, aşa cum vindea la magazinele sociale mâncare de calitate proastă, aşa deja cu farmaciile ambulante Şor îi va amăgi pe oameni cu medicamente neautorizate, dubioase, neverificate, de contrabandă şi care vor pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa cetăţenilor. E crimă împotriva propriului popor, iar vinovaţi sunt toţi cei care au fost părtaşi la aceste fărădelegi.

De aceea, demisia acestui guvern înseamnă că executivul nu va mai fi în slujba hoţilor de miliarde, aşa cum a fost ultimele săptămâni. S-a încheiat acest episod ruşinos. Acum mingea e pe terenul noului preşedinte”,
a scris preşedintele PDM, Pavel Filip, pe pagina sa de Facebook.

Guvernul condus de Ion Chicu și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul R. Moldova miercuri, 23 decembrie. Premierul spune că a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.