Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Reacția Platformei DA, după ce…

Reacția Platformei DA, după ce Guvernul Chicu și-a dat demisia

Reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr au venit cu o reacție după ce Guvernul Chicu și-a anunțat astăzi, 23 decembrie, demisia. Totodată, PPDA condamnă totodată actul Președintelui Parlamentului care în mod arbitrar a anulat ședința Parlamentului de la ora 15.00, destinată examinării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

 „Platforma DA a luat act de intenția dlui Ion Chicu de a demisiona din funcția de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Demisionarea actualului guvern este unul din obiectivele Platformei Demnitate și Adevăr, urmărit de-a lungul timpului, promovat prin moțiunea de cenzură depusă încă în luna iunie. Condamnăm totodată actul voluntarist al Președintelui Parlamentului care în mod arbitrar a anulat ședința Forului Legislativ Suprem al Țării de la ora 15.00, destinată examinării moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu.Platforma DA își reiterează opțiunea pentru alegeri parlamentare anticipate, declanșate imediat conform procedurilor constituționale sau organizate de un Guvern de tranziție responsabil, capabil să gestioneze criza economică și sanitară de până la viitoarele alegeri parlamentare anticipate, libere și corecte„, susține PPDA.

Guvernul condus de Ion Chicu și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul R. Moldova miercuri, 23 decembrie. Premierul spune că a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

VIDEO/ Mesajul lui Igor Dodon în ultima zi de mandat: „Stimați și nestimați oponenți politici, totul abia începe”