Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Mesajul lui Igor Dodon…

VIDEO Mesajul lui Igor Dodon în ultima zi de mandat: „Stimați și nestimați oponenți politici, totul abia începe”

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, a venit cu o adresare către cetățeni în ultima zi de mandat. Acesta a mulțumit cetățenilor ca l-au votat și a declarat că se va asigura ca președintele ales va reprezenta interesele tuturor cetățenilor. În cadrul briefingului, Dodon a adresat un mesaj și către oponenții politici menționând că totul abia începe”.

În cadrul aceluiași briefing, Guvernul condus de Ion Chicu și-a dat demisia. Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul R. Moldova. Premierul spune că a luat decizia după ce s-a consultat cu președintele Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

 „Este necesar să ne concentrăm pe obiectivul major: dizolvarea Parlamentului. Voi veni cu propunerea de demisia a Guvernului pe care îl conduc”, a declarat Chicu.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi anunță că ședința Parlamentului programată pentru astăzi nu va avea loc.

„În aceste circumstanțe, în concordanță cu decizia anunțată de Ion Chicu fac următoarele declarații. Astăzi a fost programată ședința Parlamentului pentru a dezbate moțiunea de cenzură. Din momentul în care Ion Chicu a anunțat demisia Guvernului ședința Parlamentului nu va avea loc. Mâine va avea loc evenimentul de inaugurare a noiii președinte alese, Maia Sandu”, a susținut Greceanîi.

Totodată, în cadrul briefingului, Igor Dodon, a venit cu o adresare către cetățeni.

„Începând de mâine, președintele ales trebuie să-și asume întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în țară, ori începe discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Guvern sau să discute o foaie de parcurs pentru dizolvarea parlamentului și organizarea de alegeri anticipate.

Perioda în care eu am fost președinte, o împărțim în trei etape:

  • prima etapă 2016-2019;
  • a doua etapă când a fost coaliția dintre PAS și PPDA și PSRM;
  • a trei etapă: Din noiembrie 2019 până în prezent.

Nu regret nicio decizie pe care am luat în această perioadă. Orice decizie a fost bine gândită, bine asumată și legală. Vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor care m-au votat. În perioada mandatului, pentru prima dată a fost o conlucrare bună între Preșidenție, Guvern și Parlament”, a susținut Dodon.

Stimați și nestimați oponenți politici, totul abia începe”

Dodon a anunțat că pe 30 decembrie va avea loc congresul PSRM.

„Eu revin în PSRM. La 30 decembrie va avea loc congresul PSRM, unde urmează ca eu să fiu numit lider. Noi suntem disponibili să dicutăm cu toate partidele. În aceste discuții noi ne vom axa pe un Guvern de tranziție sau declanșarea alegerilor anticipate. Perioada următoare va fi una foarte interesată. Stimați și nestimați oponenți politici, totul abia începe. Eu sunt obligat să reprezint toți cetățenii care m-au votat. O să mă asigur ca cei care vin să reprezinte toți cetățenii”, a declarat Dodon.

Luni, 21 decembrie, Igor Dodon, a anunțat că va veni cu o adresare către cetățeni. Declarația a fost făcută după ședința de lucru cu președinta Parlamentului R. Moldova, Zinaida Greceanîi și cu prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.