Principală  —  IMPORTANTE   —   Ministerul de Externe al Rusiei,…

Ministerul de Externe al Rusiei, despre întrevederea cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski: „S-a discutat despre soluționarea conflictului transnistrean”

ria.ru

Ministerul de Externe al Federației Ruse a emis o notă informativă prin care anunță că în cadrul întrevederii dintre viceprim-ministrul afacerilor externe al Rusiei, Andrei Rudenko, cu viceprim-ministrul pentru Reintegrare al R. Moldova, Vlad Kulminski, s-a discutat despre problemele de actualitate ce țin de relațiile bilaterale, precum și despre „perspectivele procesului de negociere privind soluționarea conflictului transnistrean”.

„În timpul discuției, au fost luate în considerare probleme de actualitate ce țin de relațiile bilaterale. Părțile s-au pronunțat în favoarea dezvoltării lor progresive într-o manieră constructivă și reciproc avantajoasă, în spiritul principiilor stabilite în Tratatul de prietenie și cooperare ruso-moldovenesc din 2001. S-a constatat o revenire treptată a comerțului bilateral. O atenție specială a fost acordată cooperării dintre Ministerele de Externe ale Rusiei și R. Moldova. Părțile au discutat, de asemenea, despre perspectivele procesului de negociere privind soluționarea conflictului transnistrean”, se arată în comunicatul publicat pe site-un ministerului.

Până la această oră, reprezentanții Guvernului de la Chișinău nu au publicat informații despre subiectele abordate în cadrul vizitei de lucru de la Moscova.

Pe 6 octombrie, reprezentanții Guvernului de la Chișinău au anunțat că, potrivit înțelegerilor cu Federația Rusă, o delegație guvernamentală a R. Moldova se va afla într-o vizită de lucru la Moscova, joi, 7 octombrie.

Delegația va fi condusă de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski. Din componența delegației vor mai face parte Vladimir Cuc, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Cristina Gherasimov, consilier al președintei R. Moldova, Maia Sandu, în domeniul politicii externe. Delegația R. Moldova va avea întâlniri la Ministerul de Externe al Federației Ruse, inclusiv cu viceprim-ministrul, Andrei Rudenko, și la Administrația Prezidențială, se va întâlni cu șeful adjunct al administrației președintelui, Dmitrii Kozak.

Pe11 august curent, Dmitrii Kozak, reprezentantul special al președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, a efectut o vizită de lucru la Chișinău, unde a avut o întrevedere cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, în cadrul căreia au participat: ministrul de Externe, Nicu Popescu, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne, precum și Cristina Gherasimov, consilieră a președintei în domeniul politicii externe. Detalii aici.