Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul președinte al R. Moldova…

Fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon, plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Dodon, înainte de decizia magistraților: „Totul o să fie bine” – VIDEO

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, își va petrece următoarele 30 de zile în arest la domiciliu. Asta după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis joi, 26 mai, parțial demersul procurorilor, care au solicitat mandat de arestare pentru 30 de zile în izolator pe numele fostului șef de stat.

Înainte ca să intre în sala de judecată, acolo unde magistrații urmau să pronunțe decizia privind aplicarea arestului, socialistul Igor Dodon a declarat că „totul va fi bine”.

Procurorii din grupul de lucru care instrumentează dosarul în care fostul președinte al R. Moldova Igor Dodon este cercetat pe patru capete de acuzare fiind bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită au declarat că au probe suficiente pentru a demonstra că fostul lider al socialiștilor urma să părăsească astăzi teritoriul R. Moldova, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care au solicitat un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele fostului șef de stat.

Socialistul Igor Dodon a fost reținut marți, 24 mai curent, după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții, timp de mai bine de zece ore, la mai multe locații deținute de Dodon și rudele lui. Fostul lider al PSRM este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Perchezițiile au avut loc la Sadova, la casa părintească și la casa lui Igor Dodon din Chișinău, la baza de odihna din Sadova „Sadovo”, la Molovata, pe malul Nistrului, acolo unde familia lui Dodon a investit într-o altă baza de odihnă, la sediul fundațiilor fostului președinte socialist al R. Moldova, inclusiv la sediul Uniunii de Afaceri Moldo-Rusă, unde Dodon este președinte.

MAI MULTE DETALII AICI: Dodon, adus în fața judecătorilor. Magistrații urmează să decidă asupra demersului procurorilor privind arestarea fostului președinte socialist al R. Moldova. După o pauză de câteva minute, ședința a fost reluată. Dodon: „Voi face declarații, bine? La sfârșit fac declarații!” – VIDEO