Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu, după ce a…

Maia Sandu, după ce a fost semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii dintre R. Moldova și Italia: „Este o veste bună pentru concetățenii noștri și este semnificativă pentru țările noastre”

Sursa foto: Maia Sandu/ Facebook

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, salută semnarea Acordului privind recunoașterea diplomelor de studii dintre R. Moldova și Republica Italiană. Șefa statului susține că, datorită acestui acord, cetățenii moldoveni nu vor mai fi nevoiți „să ia totul de la zero pentru a se înscrie la un program de masterat sau de doctorat în peninsulă, diplomele obținute în instituțiile universitare din R. Moldova fiind acceptate pentru continuarea studiilor în Italia”.

„Semnarea acestui mult-așteptat acord este o veste bună pentru concetățenii noștri și este semnificativă pentru țările noastre. Recent, am marcat 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre R. Moldova și Italia, iar datorită politicii externe deschise pe care o promovăm, dialogul moldo-italian aduce rezultate pentru oameni. Astfel, în mai puțin de un an, au fost semnate două acorduri importante – cel în domeniul protecției sociale și, azi, cel de recunoaștere a diplomelor de studii. Vom continua să muncim pentru a obține rezultate similare și în relația cu alte țări”, a declarat președinta Maia Sandu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Acordul privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii între Guvernul R. Moldova și Guvernul Italiei a fost semnat miercuri, 23 februarie, la Chișinău, de către Ministrul Educației și Cercetării al Republici Moldova, Anatolie Topală, și Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova.

Potrivit reprezentanților Guvernului, Acordul semnat va asigura recunoașterea și echivalarea actelor de studii, obținute în învățământul superior, începând cu nivelul 6 al clasificării UNESCO-ISCED 2011 (Licență) și continuând cu ciclul II Masterat. Documentul reglementează recunoașterea reciprocă a perioadelor și a actelor de studii, în scopuri unice de acces și de continuare a studiilor în instituțiile de învățământ superior ale celor două țări.