Principală  —  IMPORTANTE   —   R. Moldova și Italia au…

R. Moldova și Italia au semnat Acordul privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii

Sursa foto: Guvernul R. Moldova

Acordul privind recunoașterea reciprocă a actelor de studii între Guvernul R. Moldova și Guvernul Italiei a fost semnat miercuri, la Chișinău, de către Ministrul Educației și Cercetării al Republici Moldova, Anatolie Topală, și Secretarul de Stat pentru Afaceri Externe și Cooperare Internațională al Republicii Italiene, Benedetto Della Vedova.

Potrivit reprezentanților Guvernului, Acordul semnat va asigura recunoașterea și echivalarea actelor de studii, obținute în învățământul superior, începând cu nivelul 6 al clasificării UNESCO-ISCED 2011 (Licență) și continuând cu ciclul II Masterat. Documentul reglementează recunoașterea reciprocă a perioadelor și a actelor de studii, în scopuri unice de acces și de continuare a studiilor în instituțiile de învățământ superior ale celor două țări.

Procesul de recunoaștere va fi facilitat și prin faptul că ambele țări sunt parte a Spațiului European al Învățământului superior (Procesul de la Bologna) și sunt semnatare ale Convenției de la Lisabona cu privire la recunoașterea calificărilor obținute în învățământul superior în statele din regiunea Europei.

„Ministerul Educației și Cercetării salută semnarea unor astfel de acorduri, dat fiind faptul că acestea extind semnificativ orizonturile cooperării academice și științifice. Recunoașterea reciprocă a actelor de studii cu diverse state ale lumii stimulează calitatea instruirii, motivând instituțiile de învățământ superior să participe la procesul de internaționalizare și ajustarea programelor de studii la standardele europene”, a menționat ministrul Anatolie Topală, cu ocazia semnării documentului.

Executivul de la Chișinău menționează că, semnarea Acordului este de o importanță majoră pentru cetățenii R. Moldova, deoarece Italia este una dintre principalele țări de destinație a diasporei moldovenești.