Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: 6,5…

Citiți joi în ZdG: 6,5 milioane de lei – apartamentul de lux, cu vedere la parc, scos la vânzare de familia unei judecătoare, dificultățile cu care se confruntă părinții și învățătorii la nivelul primar de învățământ și detalii despre „Muzeul Lucrurilor Pierdute”

În ediția din 15 septembrie a Ziarului de Gardă citiți despre apartamentul de lux, cu vedere la parc, scos la vânzare de familia judecătoarei Lilia Lupașco de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Magistrata și soțul ei, de meserie jurist, și-au scos la vânzare un apartament de lux, situat într-un cartier select din capitală, în regiunea parcului Valea Morilor, pentru care cer circa 6,5 milioane de lei. În anunțul însoțit de mai multe fotografii care arată luxul în care locuiește familia judecătoarei, este indicat că apartamentul cu vedere spre parcul și lacul Valea Morilor are o suprafață de 170 de metri pătrați. Un imobil cu o asemenea suprafață lipsește însă din declarațiile de avere și interese ale magistratei. 

Din paginile rubricii „Exclusiv” aflați despre dificultățile cu care se confruntă părinții și învățătorii la nivelul primar de învățământ.

La rubrica „Trăind de Gardă” găsiți un articol despre cum obiectele aruncate de moldoveni la gunoi primesc o a doua șansă la „Muzeul Lucrurilor Pierdute”. Din 2021, la Chișinău, pe lângă o fabrică de reciclare, s-a deschis „Muzeul Lucrurilor Pierdute”. Exponatele acestuia sunt obiecte „pescuite” de către muncitori de pe banda de sortare a gunoiului, iar scopul proiectului este de a da o a doua șansă lucrurilor care i-au bucurat și le-au fost de folos odată oamenilor, dar apoi au ajuns la gunoi.

ACTUAL: Șeful Direcției Urmărire Penală din cadrul CNA, fotografiat la volanul unui automobil de lux, susține că ar fi fost filat ilegal

ANCHETE: 6,5 milioane de lei. Apartamentul de lux, cu vedere la parc, scos la vânzare de familia unei judecătoare

TRĂIND DE GARDĂ: Din gunoi, la muzeu: Icoane, medalii și alte obiecte aruncate de moldoveni la gunoi primesc o a doua șansă la „Muzeul Lucrurilor Pierdute”

JUSTIȚIE: Justițiabilii vs asistența juridică garantată de stat: distanța mare, costurile mari, birocrația

VIAȚA REDACȚIEI: „Салам ZdG жана Молдова”: Doi jurnaliști din Kârgâzstan, într-un schimb de experiență la ZdG

CITITORUL DE GARDĂ: „Dacă ești flămând, cineva îți mai dă o bucățică de pâine, dar dacă îngheți, nu-ți dă nimeni un braț de lemne”

REPORTER SPECIAL: Fructele și legumele de la piață cu certificate de inofensivitate, dar cu oameni băgați în spitale: „Se vede că e concentrație foarte mare de nitrați și toxine în produse și nu este control”

EXCLUSIV: Sistemul de învățământ primar – lacune, programe educaționale alternative vs exemplul țărilor europene

TRANSPARENȚĂ: Eforturile R. Moldova din perspectiva Rețelei anticorupție a OECD. Studiu de caz: Protecția avertizorilor de integritate

GÂNDEȘTE CRITIC: Cum ne protejăm de dezinformare: blocarea site-urilor de falsuri sau consumul critic de informații?

EDITORIAL:

Petru Grozavu: Toți împotriva la unu?

Aneta Grosu: Beția și războiul

Alina Radu: Protestele penalilor