Principală  —  IMPORTANTE   —   Biroul Permanent a decis: Parlamentul…

Biroul Permanent a decis: Parlamentul se convoacă mâine în ședință pentru a examina proiectul privind acordarea votului de încredere Guvernului Grosu

Joi, 25 martie, Parlamentul R. Moldova se va întruni în şedinţă plenară, în cadrul căreia urmează a fi examinat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului şi acordarea votului de încredere Guvernului condus de Igor Grosu. Decizia a fost luată astăzi de către Biroul Permanent.

Informația a fost confirmată pentru ZdG de către deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco.

În cadrul ședinței de astăzi, Biroul permanent al Parlamentului a aprobat convocarea ședinței plenare a Legislativului joi, 25 martie, cu începere de la ora 10:00, precum și ordinea de zi a acesteia.

Pe lângă proiectul privind aprobarea Programului de activitate al Guvernului, care figurează primul în ordinea de zi, aceasta mai include proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2021, proiectul pentru modificarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării, proiectul de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, proiectul de lege pentru modificarea Legii viei și vinului, proiectul de lege privind unele măsuri în vederea amânării penalităților pentru întârzierea la plata impozitelor de către agenții economici în perioada stării de urgență și a stării de urgență în sănătate publică.

De asemenea, urmează a fi dezbătute proiectele rămase neexaminate la ședința plenară precedentă.

Candidatul propus la funcția de prim-ministru Igor Grosu a prezentat astăzi, 24 martie, Programul de Activitate al Guvernului în cazul în care va fi învestit. Programul este intitulat „Moldova Sănătoasă” și are 42 de pagini.

Candidatul desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de premier, Igor Grosu, susține că este gata să-și asume din plin actul guvernamental în cazul în care marea majoritate a deputaților din Parlamentul R. Moldova își vor da votul de încredere. Totodată, Grosu a declarat că decizia privind votul deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va fi luată în aceste zile în cadrul Consiliului Politic Național. Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, ar urma să meargă joi, 25 martie, în plenul Parlamentului de la Chișinău pentru a solicita votul de încredere al deputaților pentru învestirea noului Guvern. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA Dinu Plângău.

Curtea Constituțională (CC) a pronunțat luni, 22 martie, Hotărârea prin care a declarat constituțional Decretul Președintei R. Moldova, Maia Sandu, nr. 47-IX din 16 martie 2021, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Citește și: