Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Candidatul propus la funcția…

DOC Candidatul propus la funcția de prim-ministru, Igor Grosu, și-a prezentat programul de guvernare

Candidatul propus la funcția de prim-ministru Igor Grosu a prezentat astăzi, 24 martie, Programul de Activitate al Guvernului în cazul în care va fi învestit. Programul este intitulat „Moldova Sănătoasă” și are 42 de pagini.

„Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Echipa pentru Guvern și programul urmează a fi prezentate în plenul Parlamentului.

Candidatul desemnat de președinta Maia Sandu la funcția de premier, Igor Grosu, susține că este gata să-și asume din plin actul guvernamental în cazul în care marea majoritate a deputaților din Parlamentul R. Moldova își vor da votul de încredere. Totodată, Grosu a declarat că decizia privind votul deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) va fi luată în aceste zile în cadrul Consiliului Politic Național. Declarațiile au fost făcute aseară în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Candidatul desemnat la funcția de premier, Igor Grosu, ar urma să meargă joi, 25 martie, în plenul Parlamentului de la Chișinău pentru a solicita votul de încredere al deputaților pentru învestirea noului Guvern. Anunțul a fost făcut de către deputatul Platformei DA Dinu Plângău.

Curtea Constituțională (CC) a pronunțat luni, 22 martie, Hotărârea prin care a declarat constituțional Decretul Președintei R. Moldova, Maia Sandu, nr. 47-IX din 16 martie 2021, privind desemnarea lui Igor Grosu în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru.

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat marți, 17 martie, decretul prin care l-a desemnat pe Igor Grosu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în calitate de candidat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost luată după ce Mariana Durleșteanu, pe care socialiștii au înaintat-o la funcția de prim-ministru, a anunțat, tot marți, că își retrage candidatura.

Citește și: