Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Satele administrate de comunisti, premiate…

Satele administrate de comunisti, premiate pentru „salubritate”

 La 2 aprilie, în ajun de alegeri, Guvernul de la Chişinău a decernat premiile Concursului republican „Cea mai modernă, mai salubră si mai amenajată localitate” pentru anul 2008. Localităţile învingătoare în concurs la categoria oraşe cu populaţia pînă la 20 mii locuitori au devenit Anenii Noi, Sîngerei şi Glodeni care au primit premii în valoare de 60 mii lei. Titlul de cea mai salubră şi amenajată localitate rurală şi premii în valoare de 40 mii lei au fost decernate satelor Teţcani (Briceni), Oxentea (Dubăsari), Brăviceni (Orhei), câte 20 mii de lei au primit satele Porumbrei (Criuleni) şi Pocrovca (Donduşeni). De asemenea, au fost menţionate cu diplome primăriile oraşelor Floreşti, Ceadîr-Lunga, a comunei Cotiujenii Mari (Şoldăneşti) şi a satului Sadovoie (mun. Bălţi).

Potrivit unei hotărâri de Guvern, cheltuielile pentru premierea localităţilor învingătoare în concurs sunt acoperite din Fondul Ecologic Naţional, premiile băneşti fiind transferate pe conturile trezoreriale ale primăriilor respective.

Ziarul de Gardă a constactat câteva primării, dintre cele premiante. La Primăria Teţcani, rl Briceni, decernată cu premiu de 40 mii de lei, funcţionarii ne-au confirmat că primarul e membru al PCRM. Şi satul Oxentea, rl Dubăsari, distins cu aceeaşi valoare a premiului, este condus de un primar şi de un consiliu local comunist. La Pocrovca, Donduşeni, localitate premiată cu 20 mii de lei, administraţia locală este a PCRM.

 

Investigaţiile continuă.

Publicitate
Publicitate