Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Padurarii si postasii fortati sa…

Padurarii si postasii fortati sa serveasca PCRM

 

Cazuri noi de implicare electorala a resurselor statului, controlata de administratia centrala – angajati ai Moldsilva si cei al Postei Moldovei au intensificat agitatia deschisa in favoarea comunistilor. 

Atiunile au loc sub presiunea conducatorilor acestor structuri, care au ramificatii in toata republica si mari posibilitati de a influenta electoratul: Moldsilva – prin intermediul padurarilor; Posta Moldovei – prin reteaua sa de postasi si cu argumentul pensiilor, care se achita batranilor pe aceasta cale. 

In raionul Telenesti, astazi, 2 aprilie, se desfasoara un desant al subalternilor lui Anatol Papusoi. Masurile au fost luate dupa ce ieri acest candidat pe lista PCRM a inspectat gospodaria silvica din zona si s-a convins ca majoritatea padurarilor au ignorat dispozitiile sale de a lucra pentru comunisti in alegeri. Deaceea, a dispus ca raionul sa fie „acoperit” in plan electoral de angajatii Moldsilva din raioanele vecine, Rascani, Soroca, Soldanesti, precum si de cei ai Garzii forestiere. Acest contingent s-a desantat astazi la Telenesti, cu masinile de serviciu si merg din sat in sat ducand materiale de agitatie electorala ale PCRM, sub coordonarea directa a lui Petru Stratulat, din Administratie Moldsilva.

Amintim ca, pe toata perioada campaniei electorale, la indicatiile aceluiasi Popusoi, reprezentantul fostei guvernari agrariene, ocolurile silvice au distribuit lemne la domiciliu batranilor, incercand sa le cumpere voturile in favoarea comunistilor. Un exemplu iesit din comun am depistat la Corjova, Dubasari, unde in aceste scopuri copacii erau taiati chiar din fasia de protectie a albiei Nistrului, ocrotita de lege.

La Posta Moldovei, in afara de angajarea fortata a postasilor in campania comunistilor, sunt inregistrate incalcari grosolane la distribuirea presei independente, care acuza ca este distribuita doar o data pe saptamana in raioane si prevede riscul ca  in ultima zi de campanie sa nu mai ajunga la cititori. Seful intreprinderii, Valentin Vizant, face parte din clientela guvernarii comuniste si mai este si singurul membru al CEC, care si-a permis sa apara intr-o conferinta de presa electorala cu un candidat de pe lista PCRM.

AMN a facut publice aceste semnale, sesizand misiunile de observare a alegerilor parlamentare din 5 aprilie 2009.