Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Marşul Unirii - îngrijorări

Marşul Unirii – îngrijorări

Platforma Civică „Acțiunea 2012” ia act cu îngrijorare de declarațiile din ce în ce mai violente ale comuniștilor moldoveni și ale sateliților acestora privind Marșul celor 10.000 de unioniști care va avea loc la Chișinău duminică, 16 septembrie.

Pozițiile politice exprimate de reprezentanții acestor partide și organizații constituie un atac atât la adresa drepturilor fundamentale ale omului cu privire la libera exprimare și libertatea de întrunire, cât și la adresa democrației și a statului de drept din Republica Moldova.

Constantin Codreanu, reprezentant Platforma Civică „Acțiunea 2012” a declarat în acest context: „Vedem că atât comuniștii cât și marionetele acestora operează un asalt furibund asupra Republicii Moldova, punând sub semnul întrebării traseul european al acesteia și amenințând cu răfuiala fizică și cu pedepsa cu închisoarea cetățeni ai acestei țări ce au puncte de vedere diferite”.

Membrii și simpatizanții „Acțiunii 2012” sunt adepți ai non-violenței, respectă legea și vor evitarea cu orice preț a confruntărilor de pe urmă cărora au de suferit forțele de ordine, jurnaliștii și, mai ales, imaginea per ansamblu a țării. Reprezentanta Platformei Civice „Acțiunea 2012”, Elena Podoleanu, a declarat: „Primăria mun. Chișinău a venit cu propunerea ca Marșul să se desfășoare de la Academia de Științe până în Piața Marii Adunări Naționale, deși în declarația noastră am avut ca punct final al Marșului scuarul Teatrului Național de Operă și Balet. Suntem, prin urmare, de acord să ajustăm traseul Marșului nostru indicat pentru a evita orice fel de confruntare, singura confruntare pe care o salutăm și o încurajăm este cea a ideilor”.

Platforma Civică „Acțiunea 2012” cheamă toate forțele pro-unioniste din Republica Moldova să se alăture Marșului unionist de pe 16 septembrie care va începe la ora 14:00, din fața Academiei de Științe a Moldovei. Să ieșim împreună pe străzile Chișinăului pentru a demonstra că suntem din ce ce în ce mai mulți, din ce în ce mai puternici, din ce în ce mai uniți!

Platforma civică “Acţiunea 2012” a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voință populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială.

Platforma Civică “Acțiunea 2012”