Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Condamnare în cazul exploziei de…

Condamnare în cazul exploziei de la „JUMBO”

Judecătoria Botanica a condamnat-o, pe 2 aprilie, pe proprietara restaurantului «Славянский Трактир» la 3 ani privaţiune de libertate pentru încălcarea regulilor de protecţie contra incendiilor. În temeiul art.90 CP, inculpata fiind condamnată cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe termen de 1 an.

Reamintim că, în urma deflagraţiei produse la 14 februarie 2008 în bucătăria restaurantului din centrului comercial „JUMBO”, au avut de suferit 12 persoane, care au fost transportate la instituţiile medicale cu diverse leziuni corporale.

Din materialul probator, administrat de procurori, rezultă că focarul deflagraţiei a constituit-o butelia cu gaz uşor inflamabil, păstrată şi folosită în bucătăria restaurantului, cu încălcarea regulilor de protecţie contra incendiilor.

Potrivit procurorilor, prin decizia Departamentului Situaţii Excepţionale din 18.10.2007, Nina Sergheeva, proprietara restaurantului «Славянский Трактир» a fost atrasă la răspundere administrativă pentru încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor. Aceasta însă, nu s-a conformat dispoziţiei organelor de stat de supraveghere contraincendiară.

Conform datelor Departamentului Medicină de Urgenţă serviciul „903”, în seara zilei de 14.02.2008 au fost înregistrate 12 solicitări din CC „Jumbo”. Din ele: 6 persoane cu arsuri de la 3% pînă la 45% au fost spitalizate în Centrul de Leziuni Termice, o persoană cu plăgi multiple a fost spitalizată la Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Urgentă. Celelalte persoane, după acordarea asistenţei medicale urgente, au fost îndreptate pentru tratament ambulator.

Potrivit unui comunicat de presă, remis de Procuratura Generală, procurorii consideră ca fiind prea blândă sentinţa instanţei, urmând să o atace în modul stabilit de lege.