Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cine pe cine interceptează?

Cine pe cine interceptează?

Afirmațiile lui Marian Lupu referitor la faptul că PLDM ar intercepta convorbirile telefonice ale politicienilor din R. Moldova sunt false. Declaraţia a fost făcută de președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, în contextul acuzaţiilor aduse de liderul PDM.
Streleţ declară că, după ce  în cadrul unei emisiuni TV, deputatul PL, Valeriu Munteanu a vorbit despre necesitatea demiterii tuturor celor care într-un fel sau altul au fost implicați în tăinuirea incidentului de la vînătoare din „Pădurea Domnească”, el a fost de acord cu acest lucru, amintind că, potrivit unor voci, în seara zilei de 23 decembrie, şi Mahai Ghimpu ar fi cunoscut despre tragedia de la vânătoare.
Ulterior, în pauza dintre filmări, discuțiile au continuat despre cum poate fi demonstrat acest lucru. Valeriu Streleţ precizează că a menționat atunci că  poate fi verificat ușor dacă Mihai Ghimpu a fost telefonat în seara zilei de 23 decembrie de către șeful Agenției ”Moldsilva”, Ion Lupu (fără a cunoaște conținutul convorbirii telefonice), solicitând de la operator registrul apelurilor telefonice.
„Este regretabil faptul că această discuție a fost transformată de către PD și PL în speculații despre „interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice””, se spune într-o declaraţie de presă a PLDM.

Publicitate
Publicitate