Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Ce caută Dodon în Rusia?

Ce caută Dodon în Rusia?

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova a vizitat la 18 noiembrie curent Moscova. Acolo, el s-a întâlnit cu Dmitri Rogozin, vicepremierul rus, cu care a încercat să facă anumite estimări și planuri privind viitorul R. Moldova.

UntitledVicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat dorinţa R. Moldova de a se integra în UE, declarând că ţara vrea să „stea la coadă pentru a intra în clubul select al motanilor graşi”, şi a apreciat că scrutinul parlamentar va determina orientarea geopolitică a Chişinăului.
„Alegerile parlamentare din 30 noiembrie vor decide soarta R. Moldova, orientarea ei geopolitică. Sper că în urma acestui scrutin la putere vor veni persoane care vor reprezenta interesele majorităţii, iar noi cunoaştem şi salutăm orientarea dorită de majoritatea populaţiei”, a declarat Rogozin, referindu-se la integrarea în Uniunea Vamală.

El a subliniat că autorităţile de la Chişinău trebuie să garanteze moldovenilor care muncesc în Rusia dreptul la liberă exprimare. „Peste 700 000 de cetăţeni moldoveni muncesc în Rusia. Asta înseamnă că ei votează cu mâinile, picioarele şi inima pentru o apropiere de Rusia”, a adăugat vicepremierul, în cursul unei întâlniri cu liderul socialiștilor.

Igor Dodon a ținut să menţioneze că în cazul unei victorii la alegerile din 30 noiembrie, partidul său va cere denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Amintim că în timpul campaniei electorale, Igor Dodon a mers de mai multe ori la Moscova unde s-a întâlnit cu autoritățile de acolo. Deși, el afirmă că partidul său și campania electorală severă pe care o duce nu e finanțată decât de membrii partidului său, totuși, se vehiculează că PSRM este totalmente susținut (financiar, n.r.) de Federația Rusă.

Publicitate
Publicitate