Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Asasinate politice la Chişinău

Asasinate politice la Chişinău

Astăzi, 15 ianuarie, procurorul general al R. Moldova Valeriu Gurbulea şi viceministrul de Interne, Valentin Zubic, au convocat presa într-o conferinţă, pentru a face dezvăluiri pe marginea unor «dosare de rezonanţă».

Subiectul conferinţei a fost dezvăluirea unui presupus plan secret care prevedea asasinarea vicepresedintelui Parlamentului, Iurie Roşca, preşedinte PPCD.

Cei doi demnitari au făcut public faptul că Roşca ar fi fost contactat telefonic de către presupusul asasin. Ziariştilor le-a fost prezentată o scrisoare prin care, se presupune că Roşca a fost avertizat de către un killer «profesionist. Din conţinutul scrisorii reiese că killerul l-a contactat pe Roşca în scopul estorcării de bani de la acesta. «Mie mi-au dat o sumă de bani, altă sumă urmează să o iau de la tine mai târziu. Tu ai aceşti bani şi mi-i datorezi pentru viaţa ta».

Procurorul gurbulea a declarat că ancheta ar fi stabilit că killerul a comunicat la telefon cu trei politicieni: Valeriu Pasat, Serafim Urechean şi Ion Pleşca.

Întrebat ce s-a întreprins pe marginea declaraţiilor legate de un presupus atentat la viaţa lui Serafim Urechean, făcute acum câteva zile, Gurbulea a spus: «Viaţa lui Serafim Urechean nu este în pericol.

Sondaj

[poll id=”11″]