Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Alegerile parlamentare vor fi monitorizate…

Alegerile parlamentare vor fi monitorizate de observatorii ruși

Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori care vor monitoriza desfășurarea alegerilor parlamentare din R. Moldova. Acest anunț a fost făcut de către Vladimir Churov, președintele CEC din Rusia.

„O delegație de observatori condusă de Evgeny Kolyushin, membru CEC din Rusia, va veni în R. Moldova”, a informat Churov. Această decizie a fost făcută după ce, la începutul lunii octombrie curent, partidele de opoziție s-au arătat revoltate când au aflat că în Rusia vor fi deschise doar cinci secții de votare. „În Rusia lucrează marea majoritate a moldovenilor. Autoritățile au luat această decizie intenționat. Noi vom insista ca să fie întreprinse măsuri legale și numărul secțiilor de votare din Rusia să fie mărit”, a declarat Igor Dodon, liderul PSRM.
„Doar trei secții de votare vor fi deschise în Moscova, unde, la acest moment, lucrează circa 500 de mii de oameni, iar faptul că doar 3000 de oameni reușesc să voteze la o secție de votare, demonstrează încă o dată că sunt necesare mai multe secții”, a declarat Dodon pentru agenția rusă TASS.

Amintim că Guvernul a decis că în străinătate vor fi deschise 95 de secţii de votare pentru alegerile din 30 noiembrie. Secţiile de votare vor fi organizate în sediile misiunilor diplomatice şi consulare, precum şi în alte locaţii cu acordul autorităţilor competente ale ţării respective. În Federația Rusă se preconizează să fie deschise 5 secții de votare, în Italia – 25, în România – 11, SUA – 6.

Potrivit rezultatelor obținute în urma înregistrărilor preliminare, moldovenii care trăiesc în Rusia vor fi cei mai activi la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Socialiștii „visează” ca 250 de secții de votare să fie deschise în Rusia. Menționăm că socialiștii susțin aderarea la Uniunea Vamală și anularea Acordului de Asociere dintre R. Moldova și Uniunea Europeană.

Publicitate
Publicitate