Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   300000 dolari pentru necesităţi imediate…

300000 dolari pentru necesităţi imediate acordate sinistraţilor de SUA

Ambasada SUA exprimă compasiune cetăţenilor Republicii Moldova care au suferit în urma inundaţiilor recente de pe Prut şi Nistru şi anunţă că oferă 50 mii de dolari pentru procurarea obiectelor de prima necesitate pentru cei afectaţi.

Suplimentar la această asistenţă financiară, SUA vor furniza pătucuri pentru copii, perne, pături, albituri, saci de dormit, şi obiecte de igienă personală, în valoare de peste 250 mii dolari pentru persoanele din zonele afectate.

Ploile abundente din Ucraina şi Moldova care au început pe 24 iunie au provocat inundaţii de-a lungul râurilor Prut şi Nistru. Potrivit ultimelor informaţii furnizate de către Guvernul Republicii Moldova, aproximativ 3000 de persoane au fost evacuate, peste 650 de case au fost distruse, şi suprafeţe mari de teren agricol au fost inundate.

Ambasada SUA apreciază reacţia rapidă a Guvernului Republicii Moldova de a face faţă necesităţilor umanitare ale cetăţenilor săi în regiunile afectate, precum şi eforturile continui de a proteja cetăţenii în zonele care sunt încă ameninţate de ape. Ambasada SUA este gata să examineze posibilitatea acordării asistenţei suplimentare în cazul viitoarelor solicitări de acest fel din partea Guvernului Republicii Moldova.