Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   2000 euro pentru un paşaport…

2000 euro pentru un paşaport fals

Inspectorii controlului de frontiera din cadrul punctului de trecere Criva au descoperit un cetăţean care a încercat să ajungă fraudulos în Austria, folosindu-se de un paşaport bulgar fals total.

Dumitru C., de 39 ani, s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de ieşire din ţară legitimîndu-se cu document de călătorie, eliberat de autorităţile bulgare.

Paşaportul prezentat la control a trezit suspiciuni colaboratorilor Serviciului Grăniceri fapt ce i-a determinat să aprofundeze verificările cu ajutorul tehnicii din dotare în rezultatul cărora a fost stabilit că paşaportul bulgăresc este total fals.

Pe timpul audierilor, bărbatul reţinut a recunoscut că este cetăţean moldovean, domiciliat în or. Bălţi şi că a obţinut paşaportul de la un conaţional, în schimbul sumei de 2000 euro, intenţionînd să ajungă în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă.

Ca urmare a celor constatate, grănicerii i-au întrerupt călătoria celui în cauză, la finalizarea cercetărilor urmînd a fi transmis organelor de drept în vederea aplicării măsurile legale ce se impun.