Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   1520 - noua linie anticorupţie…

1520 – noua linie anticorupţie a MAI

Pe 21 mai, a fost prezentat primul Raport trimestrial de activitate a Serviciului protecție internă și anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne, și linia anticorupție a MAI cu numărul scurt 1520.

“Polițiștii, procurorii, judecătorii trebuie să fie pe linia întâi în curățirea sistemului de corupție, pentru că avem responsabilitatea în aplicarea legii în ultimă instanță. Astfel, am lansat linia telefonică fierbinte cu numărul 1520, care va fi gestionată de SPIA, unde orice cetățean poate denunța cazuri de corupție”, a menționat, în cadrul briefingului, ministrul de Interne, Dorin Recean.

Șeful SPIA MAI, Anatolie Postică, a menționat că pe parcursul perioadei de raport au fost documentate 29 de cazuri de corupere pasivă, săvârşite de către angajaţii autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

În rezultatul desfăşurării anchetelor de serviciu pe diverse abateri şi încălcări disciplinare au fost sancţionaţi disciplinar 97 de angajaţi MAI. 12 angajați au fost concediaţi.

Totodată, după cum arată datele Raportului SPIA, au fost înregistrate 33 de cazuri de ultragiere şi maltratare a angajaţilor sistemului Ministerului Afacerilor Interne. “Asigurarea integrității instituționale nu înseamnă doar combaterea și prevenția corupției, dar şi protecția personalului MAI și prevenirea altor riscuri care descurajează buna funcționare a Ministerului de Interne”, a subliniat șeful SPIA, Anatolie Postică.

Acesta este primul raport trimestrial de activitate al SPIA. Serviciul va prezenta rapoarte de activitate trimestrială.