Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   100000 euro pentru şcoala care…

100000 euro pentru şcoala care conservează cel mai bine energia

Un proiect lansat de Primăria municipiului Chişinău, cu susţinerea Comisiei Europene, numit „Creşterea eficienţei energiei municipiului”, în cadrul Programului CIUDAD, prevede economisirea energiei termice şi electrice în municipiul Chişinău.

 

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt: elaborarea strategiei Eficienţei Energetice (EE) în municipiul Chişinău şi optimizarea cadrului legal, pentru crearea condiţiilor pentru investiţii în creşterea eficienţei energetice.

 

Pentru a promova bunele practici în conservarea energiei, va fi organizat anual un concurs pentru şcolile din capitală, iar instituţia câştigătoare va beneficia de 100 mii Euro pentru izolarea termică a edificiului. În acest timp, vor fi elaborate 3 studii de fezabilitate şi planuri de investiţii pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii: izolarea clădirilor de locuit, iluminarea stradală şi utilizarea surselor regenerabile de energie.  

 

Bugetul total al proiectului este de 672 965 Euro. Primăriei municipiului Chişinău îi revine 366 219 Euro din bugetul total. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 28 de luni.