Parcările din Rimini

Sunt în Italia de vreo 6 ani. Aici am constatat că, pentru mine, mașina e indispensabilă. Cel puțin un membru al familiei are mașină. Nu contează cât de costisitoare sau cât de practică e.

Ca să ajung la muncă, am nevoie de maşină. În Rimini parcările sunt cu plată pe timpul verii şi gratuite, prin oraş, iarna. Pe malul mării (Rimini e un oraş turistic), parcările se plătesc şi iarna. De la 8:00 la 20:00, o oră costă 0,60€, 2,50€ pentru toată ziua. Dacă stai mai multe ore, e mai ieftin. Vara, prețurile cresc de la 1,80€ o oră la 6,50€ pentru 6 ore. De la ora 23:00 la ora 8:00 – 1€ ora sau 4€ pentru toată noaptea.

Cei care folosesc parcările cu regularitate pot achiziţiona abonamente, care variază între 60€ pentru o lună şi cam 300€ pentru perioada de vară. Iarna costă ceva mai puțin. Dar şi abonamentele sunt calculate în funcție de apropierea sau depărtarea de mare sau de centrul istoric al orașului. În medie, plata unui loc de parcare variază de la 0,60€ pentru 1 oră la 1,20€. Mai nou, au creat şi o aplicaţie pentru telefoane, cu ajutorul căreia poți plăti și online parcarea. E foarte utilă. Nu mereu se găsesc monezi prin buzunare.

Ca să economisesc, evident, folosesc parcarea restaurantului unde muncesc. Când sunt prin oraș, prefer să parchez regulamentar, pentru ca amenzile sunt usturătoare (de la câteva sute la 1—2 mii €).

Parcările sunt indicate astfel: cele cu linii albe (în zona caselor de locuit, şcolilor, grădinițelor) sunt gratuite, cele cu linii galbene (pentru persoanele cu handicap) sunt gratuite, iar cele cu linii albastre – contra plată. În parcările marilor magazine găsești şi parcări pentru familiile cu copii, acolo toate sunt gratuite.

Respect regulile țării și orașului în care locuiesc, pentru că doar aşa pot trăi în armonie cu populația locală. E un semn de mulțumire și gratitudine pentru faptul că m-au adoptat în marea lor familie!

Silvia Bagrin, Italia

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *