Mikaela Lupu – actriță de succes în Portugalia

Mikaela Lupu este o tânără de 21 de ani, din R. Moldova, care, de la vârsta de 5 ani, locuiește în Portugalia împreună cu părinții și cele două surori mai mari.

Este fiica Angelei și a lui Mihai Lupu, din Chișinău, care au apucat drumul străinătății în căutarea unui viitor mai bun. Astăzi, mezina familiei, Mikaela, este actriță de succes pe ecranele televiziunilor portugheze, jucând, de-a lungul timpului, în 5 seriale, 4 telenovele, 1 film artistic, 1 documentar, fiind protagonista a 2 campanii publicitare și a unui videoclip. Totodată, Mikaela cochetează și cu modelingul.

A ajuns în Portugalia în anul 2000, iar adaptarea a fost ușoară, spune ea, mai ales că era copil, când totul se deprinde foarte repede. „Îmi amintesc, pentru mine totul era nou. Aveam o profesoară care mă învăța culorile, numerele și alte lucruri pe care colegii mei le cunoșteau deja”, spune Mikaela, amintindu-și de primele luni la grădiniță printre portughezi.

În 16 ani de când locuiește în Portugalia, Mikaela a revenit acasă doar de două ori. I-ar fi plăcut să ajungă mai des, însă nu a avut posibilitate. Speră să revină în curând într-o vacanță la bunei.

Când vine vorba despre cei cinci ani ai copilăriei petrecuți în Moldova, Mikaela spune că are multe amintiri frumoase. „Îmi amintesc absolut totul, casa mătușii care m-a crescut, casa buneilor, cum ne jucam iarna prin zăpadă, cum alergam să-mi cumpăr înghețată de la piață, țin minte cireșii în care ne cățăram cu surorile mele și stăteam ore în șir mâncând cireșe, și joaca pe-afară până înnopta etc. Multe amintiri… Legătura dintre mine și țara natală se caracterizează prin nostalgie”, povestește Mikaela.

Deși vorbește româna, în familie niciodată nu comunică doar într-o singură limbă. Ori începe în română și termină în portugheză, ori invers.

Cariera în modeling, actorie și cinematografie a început de la un simplu casting pentru cunoscutul serial portughez „Morangos com açucar”. De atunci au apărut o serie de alte proiecte, care, cu timpul, au evoluat în paralel cu studiile, tot în actorie. Au urmat apoi serialele 1+1, Os Filhos do Rock (2013), Dentro (2016) și Vidago Palace (2016); telenovelele Mundo ao Contrário (2013), O Beijo do Escorpião (2013), Jardins Proibidos (2015) și A Impostora (2016); de asemenea, a participat în filmul Leviano (2015), al cunoscutului producător Justin Amorim.

O zi obișnuită din viața Mikaelei este dependentă de filmările pe care le are pentru vreun proiect. Se străduie mereu să facă ceva înainte de a pleca la filmări: alergare, plimbare, lectură. Mikaelei îi place sportul în general, dar mai ales alergatul în aer liber.

Este foarte apropiată de surorile ei și încearcă, când are timp, să stea cu familia cât mai mult. Seara îi place să gătească și, dacă a doua zi nu trebuie să se trezească prea devreme, reușește să vizioneze și vreun film bun.

Familia îi este mereu alături, o apreciază și o susține, îi este cel mai bun critic în munca pe care o depune.

Olesea Tanașciuc, Lisabona

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *