[sondaj] Cum trebuie să fie un politician din Moldova?

Poporul despre calităţile politicienilor, despre studii, comportament şi profesionism

435-sondaj1Nadejda Cernea, meşter popular

Un politician ar trebui să fie liniştit, adică nu aşa bătăuşi cum sunt ai noştri. Să mai muncească cum am muncit eu 33 de ani şi acum primesc 700 de lei şi-mi caut liniştită de ale mele. Am fost în România şi am văzut cât primeşte un pensionar acolo şi ce primesc eu aici…Să ne ducă în Europa pentru că acolo oamenii sunt civilizaţi. Ar trebui să ţină la poporul acesta pentru că milioanele trec de la unii la alţii, dar oamenii rămân.

435-sondaj2Ion Căpăţină, tânăr angajat

În primul rând ar trebui să fie independent. Să aibă o minte liberă şi să se gândească la oamenii care l-au ales, nu doar la cumetrii lui. Contează la ce instituţii a învăţat, căci dacă a învăţat la o universitate coruptă… Să aibă studii atât la noi cât şi peste hotare, ca să aleagă ce e mai bun din ambele părţi. Nu cred că ar trebui să fie tare religios sau să nu-şi afişeze credinţa, sau măcar să nu o promoveze fiind la conducere.

435-sondaj3Ecaterina Popova, vânzătoare la piaţa centrală

Cred că omul politic ar trebui să fie mai domol, mai înţelegător şi să nu aibă grijă numai de buzunarele lui după cum se vede la unii. Noi, cei care avem pensie de o mie de lei tot sperăm la o viaţă mai bună, dar la ce vedem în Parlament, nu ne dă curaj de mai bine…Pentru mine nu contează cum arată, important să fie învăţat, să aibă cultură şi să fie omănos cu poporul acesta, care este tare chinuit.

435-sondaj4Greta Sturza, vânzătoare de cărţi

Am vrea să avem oameni mai buni la conducere şi să fie mai bine, dar nu putem să influienţăm mare lucru, căci nu prea depinde de noi. Cred că avem în Moldova oameni capabili să guverneze, doar că, nu pot să spun de ce, nu prea au ei grijă de noi. Ar trebui să mai ţină oleacă la popor şi dacă ar fi aşa, am putea si noi să credem în ei, pentru că oamenii au nevoie să creadă în ceva.

435-sondaj5Sergiu Gorojanchin, sudor

Să fie mai înţelegător cu noi, oamenii care muncim o lună pentru 3000 de lei. Ei îşi cam fac de cap la conducere pe banii noştri, iar noi lucrăm în condiţii nebune pentru câţiva lei. Pentru mine nu contează cum arată, poate fi şi negru, treabă să facă. Chiar poate ar fi bine să aducă nişte politicieni din alte ţări să mai vedem ce fac şi ei, că pe ai noştri deja îi vedem şi nu întotdeauna fac bine.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ana

    Cred ca un exemplu sunt politicienii din PDM ce lucreaza in folosul societatii si vin cu solutii concrete la problemele primordiale din RM.

  2. Andrei

    Oamenii nu stiu pe cine au ales si cine ii reprezinta interesele in parlament, iar pentru asta este nevoie de implimentarea sistemului electoral mixt despre care vorbea si Plahotniuc. Atunci oamenii ar avea posibilitatea direct sa aleaga candidatul in deputati. Ar sti cui sa se adreseze si pe cine sa taxeze in caz ca nu iau fost promovate interesele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *