Tatiana Eţco: Alerta cu bombă a explodat

După ce, zilele trecute, un necunoscut a anunţat că, în sediul Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), se află o bombă şi după ce această alertă s-a dovedit a fi falsă, mulţi s-au întrebat dacă acest anunţ ar avea vreo legătură cu demiterea lui Ion Muruianu din funcţia de preşedinte al CSJ.Motive pentru această suspiciune oarecum există. Tot în ziua cu pricina, anume Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care se află în aceeaşi clădire cu CSJ, a decis demiterea judecătorului.

Această legătură dintre alarmă şi Muruianu o admit şi unii membri ai CSM. De exemplu, Alexandru Arsene spune că poate fi şi o provocare sau o acţiune cu tentă politică. Acesta afirmă că “este clar cui ar conveni această situaţie”.

La ora când poliţia a fost anunţată despre bombă, membrii CSM deja depăşiseră „subiectul” Muruianu, ba chiar trecuse vreo oră de când Muruianu fusese demis şi de Parlament. Care ar fi  logica acestei alarme? Muruianu, oricum, nu s-a “evacuat” din clădire. Să fi fost vreun admirator de-al său, stresat de noua schimbare? Sau cineva şi-a manifestat astfel bucuria? Sau cineva i-a oferit răgaz magistratului să rezolve cu microfoanele ascunse sau cu nişte acte mai incomode? Ultimele fiind variante sugerate de către cititorii paginii de internet a ZdG. Sau poate să fi fost vreun cetăţean supărat, iar cele întâmplate nu sunt decât o simplă coincidenţă? S-ar putea să fi fost şi vreun şomer plictisit, care tot anunţă că sunt bombe pe acolo pe unde „situaţia” stă să explodeze, numai ca să le dea de lucru poliţiştilor şi jurnaliştilor.

Tatiana Eţco, 
tatianaetco.zdg@gmail.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. vera

    Mai precis, asa a fost:
    Chilerul a incurcat cladirea SISului cu masina rusului, deoarece avea auzul slab si s-a intimplat tragedia- nedorita! Asteptati piina-l vor depista si atunci i-l veti si vedea, la fata, va promit, ? procente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *