Strategia lui Voronin

R. Moldova traversează una dintre cele mai profunde crize politice şi economice din toată istoria sa! Politicienii, aproape fără excepţii, se gândesc mai mult la binele lor decât la al ţării. Comuniştii, în frunte cu boss-ul Voronin, încearcă să destrame Alianţa prin diferite şiretlicuri. Mai mult decât atât, prin  contestările depuse la Curtea Constituţională (cu ceas) nu fac decât să prelungească starea de agonie în care se află statul. Încearcă să-şi şteargă toate urmele şi mai ales să ia tot ce a mai rămas, pentru ca atunci când vor veni democraţii la putere s-o poată da mai rapid în bară!

Principala tactică a fostei puteri este aceea de a face tot posibilul ca în perioada post-comunistă să nu fie achitate pensiile, or, acest lucru, în cazul unor alegeri anticipate, ar duce chiar, inevitabil, la o victorie a partidului lui Voronin. Oamenii, în special de la ţară, sunt uşor de manipulat, ţinând cont şi de faptul că Moldova1 continuă să fie aliatul nr. 1 al PCRM. Cu cât se va tergiversa mai mult trecerea puterii, cu atât comuniştii vor avea de câştigat. Scopul lor e să provoace alegeri anticipate cât mai târziu, şi dacă ar fi posibil, chiar la sfârşitul primăverii viitoare. Până atunci, criza va distruge Moldova, spun unii dintre cei mai pesimişti specialiştii. Chiar dacă AIE va reuşi să pună stăpânire pe ministere şi pe funcţia de Procuror General, acest lucru nu-i va fi de ajuns în cazul unor alegeri anticipate. Poate chiar ar putea înclina şi mai mult balanţa în favoarea roşilor.

Victor MOŞNEAG


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *