Lilia Zaharia: Evlavie, jurnalişti, evlavie!

Să ne fie ruşine, nouă, jurnaliştilor, câini turbaţi ai societăţii, că le-am deranjat liniştea celor 17 angajaţi ai Curţii Constituţionale, surprinşi în pădurea de la Condriţa, pe 13 iulie.

Dumitru Pulbere, preşedintele Curţii Constituţionale, a anunţat că doreşte să ne dea în judecată pe noi, cei care am prezentat cheful, menţionând că mass-media a defăimat angajaţii şi instanţa constituţională supremă.

Gura şefului adevăr grăieşte! Ce căutau jurnaliştii în acel loc retras? Meritau oamenii să se odihnească o zi, chiar dacă era lucrătoare. Ei au fost foarte precauţi, acea zi o recuperau, fiindcă lucraseră în timpul anului mai mult. Lumea nu înţelege: cum angajaţii Curţii Constituţionale să plece la odihnă cu transport public, dacă au maşini la scară? Aşa că au luat patru dintre ele şi au plecat. Numai că nu îmi dau seama, de ce erau acoperite cu ziare numerele de înmatriculare a două dintre ele. Poate ca să nu le bată soarele?

Dumitru Pulbere ne întreabă: “Ce făceau oamenii rău, dacă s-au oprit să bea un pahar cu apă?”

Într-adevăr, ei nu făceau rău, numai că din imagini se vedea culoarea întunecată a paharelor, poate oamenii beau cvas? Ei nu făceau nimic rău, doar își mângâiau sufletul, după ce fuseseră la mănăstire, să se închine unor moaşte. Se pare că ruga lor nu a ajuns până la cer, fiindcă, la puţin timp după aceasta, au fost filmaţi de jurnalistul Oleg Brega. Tot din imagini se vede că oamenii s-au pornit de acasă cu mese, scaune. Ştiau din timp că se vor întoarce obosiţi. Sărmanii, cât au stat în genunchi la mănăstire, meritau şi ei o dezmorţire.

Dumitru Ţâra, purtător de cuvânt la CC, nu a recunoscut la început că este angajatul acestei instituţii.

Şi iarăşi nu înţeleg, dacă era ziua lor liberă, de ce au dat bir cu fugiţii atunci când au văzut camera de filmat? Da, acum îmi dau seama, n-o fi fost machiate doamnele. Parcă la mănăstire pleci fardată? Nu, trebuie să fii curat în faţa Domnului.

Ei şi-au mărturisit păcatele. Numai pe noi, jurnaliştii, nu ne va ierta Dumnezeu, pentru critica făcută la adresa acestor oameni de stat de bună credinţă.

Lilia Zaharia


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *